ИВИЦА ДАЧИЋ О СЕЛАКОВИЋУ КАО МИНИСТРУ: Ево шта је доскорашњи министар спољних послова рекао о свом наследнику

Novosti online

25. 10. 2020. у 21:41

ИВИЦА ДАЧИЋ О СЕЛАКОВИЋУ КАО МИНИСТРУ: Ево шта је доскорашњи министар спољних послова рекао о свом наследнику

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

ВОДИТЕЉКА Верица Брадић са својим гостима и пратиоцима на друштвеним мрежама и вечерас бира најважнију објаву недеље на Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу.

У студију ТВ Пинк су члан Представништва БиХ Милорад Додик, председник Скупштине Србије Ивица Дачић и Владимир Радомировић, председник УНС-а.

Гледаоци ће у току емисије моћи да гласају за предлоге на фејсбук страници Хит твит и на твитер налогу хит_твит. Такође, гледаоци у току емисије могу да се укључе и гласају и уживо у емисији.

Дачић је коментаришући на почетку емисије своју нову дужност и функцију рекао да му се чини као да се све догодило још одавно.

- Ја сам дуго година у политици и започео сам каријеру у Скупштини. Био сам у свим мандатима Скупштине. Тамо сам се и нашалио, да сам се вратио кући. Тамо сам градио своју политичку каријеру, али тамо је друга динамика - рекао је Дачић и додао да је захвалан што је предложен за то место.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

 

Како каже, извршна власт има и предности и мане, и додаје да је парламент баш политика.

- Човек када уђе у извршну власт, она га мало и опије. Веома сам захвалан на овој функцији, то је највиша функција коју сам до сада добио - рекао је Дачић.

Истиче да је председник Вучић морао стратешки да размишља када има нешто кадровски у плану.

Додик је рекао да је у Сарајеву уништена српска заједница, и додаје да тамо нема видљивог присуства Срба у федералном Сарајеву.

Он је истакао да је стање у БиХ са корона вирусом веома забрињавајућа, додајући да у здравственом сектору има још места али и да је питање до када ће он моћи да издржи.

- Волео бих да Србија и Република Српска набаве вакцине, па бих је свакако и примио - рекао је Додик.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

 

Радомировић је коментаришући епидемију коронавируса и комуникације, рекао да је УНС неколико пута реаговао када је била онемогућена комуникација Кризног штаба са новинарима, и у свим тим случајевима смо реаговали.

- Важно је да грађани буду обавештени, јер ако нема информација шири се паника и то не користи никоме - рекао је Радомировић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

 

Како каже, требаће пуно времена да се сазна како је епидемија утицала на целокупно друштво.

ПРЕДЛОГ БРОЈ 1 - ЧЕКАЈУЋИ БЛАДУ

Дачић је коментаришући нову Владу рекао да треба видети колико вреди место председника Скупштине. Како каже, СПС је добио председника Скупштине, генералног секретара и министарство просвете, као и место министра без портфеља.

- Не знам како је неко израчунао да ми треба да имамо пет чланова владе, до сада смо имали, али је СНС овог пута освојио много више гласова него раније - рекао је Дачић.

Како каже, он је професионални политичар и да је ово за њега остварење његових циљева.

- Има пуно нових људи, има пуно жена, највише до сада. Ја сам апсолутно мирно дочекао данашњи дан. Мене не занима ко ће да буде министар, већ каква ће да буде расправа у Скупштини - рекао је Дачић.

Радомировић је рекао да га занимају они из СНС који су остали на функцијама.

Како каже, са стране изгледа да Вучић жели да окупи што шири круг људи у Влади и око ње, и да на тај начин успостави стабилност како и у Влади тако и у друштву.

Дачић је рекао да Вучић жели да ротира људе на одређеним функцијама, истиче да он сматра да то може имати позитиван импулс. Истакао је да је долазак Гордане Чомић показатељ да председник жели да се води дијалог и да се чује глас свих.

- Благотворно је за ситуацију као што је наша то што је она дошла - рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је веома задовољан што Селаковић долази на његово место.

- Добро смо сарађивали и раније, мислим да ће он бити одличан за вођење спољне политике - рекао је Дачић.

Додик је истакао да не познаје све нове министре, али додаје да је за њих који не живе у Србији веома битно да она буде јака и како каже, чини му се да је конфигурација изузетно јака.

- Мислим да су то послови који су способни да раде те послове - рекао је Додик.

Истиче да је Србима из РС много битно да имају добре односе са Владом Србије, као и да буду посвећени заједничким циљевима и споразумима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)