НОВИ МИНИСТАР ГРАЂЕВИНАРСТВА: Ево ко је Томислав Момировић

Новости онлајн

25. 10. 2020. у 15:31

НОВИ МИНИСТАР ГРАЂЕВИНАРСТВА: Ево ко је Томислав Момировић

Фото: Принсцреен/Пинк

БИЗНИСМЕН и генерални директор хотела "Мона", Томислав Момировић, именован је данас за новог министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Након завршене седнице Председништва Српске напредне странке, грађанима су се обратили председник Србије Александар Вучић и мандатар за састав нове Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Брнабић је рекла да ће нови министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре бити Томислав Момировић, генерални директор бизнис империје и хотела "Мона".

Познат је, заједно са својим братом који води модни део "Мона" компаније, као богати наследник и утицајни бизнисмен.

Томислав и његов брат Урош Момировић, наследили су компанију "Мона" од родитеља, који су приликом прослеђивања бизниса синовима, све поделили на "равне части", па тако Томислав руководи хотелијерским делом посла, а Урош модним.

Томислав Момировић рођен 17.10.1983. године у Београду. Дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду. Од 2007. године запослен у предузећу Мона д.о.о. на месту саветника.

Убрзани развој хотелске делатности почиње 2011. године, издвајањем компаније Мона Хотел Манагемент д.о.о. Од оснивања нове компаније обавља функцију генералног директора фирме Мона Хотел Манагемент под чијом управом су три хотела (хотел Златибор Мона на Златибору, хотел Јавор у Кушићима, хотел Арго у Београду) и један резиденцијални објекат Вила Белла у Будви.

Активни учесник у пословном удружењу ХОРЕС, где се од 2013. године налази на позицији председника скупштине ХОРЕС (Удружење хотелијера и ресторатера — Пословно удружење хотелско угоститељске привреде), а од 2009. до 2013. обављао је функцију председник УО ХОРЕС.

Од 2016. године ступа на позицију председника компаније Мона Хотел Манагемент д.о.о. Након само годину дана започета је изградња новог хотела на Дорћолу (Мона Плаза) чиме је реализована највећа инвестиција у историји компаније.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)