МЕЛИСА ХАРАДИНАЈ ПОКАЗИВАЛА КОСОВСКЕ СИМБОЛЕ У УН! Руски амбасадор јој запретио: Уколико још једном учините то, бићете искључени

Танјуг

21. 10. 2020. у 18:36

МЕЛИСА ХАРАДИНАЈ ПОКАЗИВАЛА КОСОВСКЕ СИМБОЛЕ У УН! Руски амбасадор јој запретио: Уколико још једном учините то, бићете искључени

Фото: Архива Новости

РУСКИ амбасадор при УН Василиј Небензја оштро је данас, на седници Савета безбедности УН о Косову, упозорио представницу министарства спољних послова такозваног Косова Мелису Харадинај да ће бити искључена са наредног састанка уколико буду приказивани косовски симболи.

Руски амбасадор протестовао је због тога што се у укључењу у он-лајн седницу представнице Приштине видела застава тзв. Косова.

Амбасадор Русије, која тренутно председава СБ УН, рекао је да је недопустиво кршење правила учешћа Косова на седницама СБ УН.

- Поново на екрану видимо атрибуте тзв. државности Косова - рекао је амбасадор.

- Подсећамо да су у Савету безбедности усвојена правила учешћа на заседањима када је реч о представницима (тзв.) Косова, и она се морају поштовати. Поред тога, желим да кажем, као представник Русије, да се на тај начин доводи у питање наша сагласност на позив (тзв.) Косову за учешће на наредној седници - додао је Небензја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)