ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ВУЧИЋА И МЕДВЕДЕВА: Захвалност на подршци Русије, све боља сарадња у међународним институцијама

Танјуг

21. 10. 2020. у 13:25

ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ВУЧИЋА И МЕДВЕДЕВА: Захвалност на подршци Русије, све боља сарадња у међународним институцијама

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев разговарали су данас путем видео-линка и потврдили веома добре односе Србија и Русија имају на свим пољима сарадње.

Вучић и Медведев, који је и председник Сверуске политичке странке Јединствена Русија, су у дугом и пријатељском разговору говорили и о кризи изазваној појавом корона вируса, али и начинима како да две земље сарађују по том питању, саопштио је кабинет председника Вучића. Председник Србије је захвалио на подршци Руске Федерације нашој земљи почетком велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против КОВИД-19.

Истовремено, председник Вучић и Медведев истакли су добру сарадњу у свим међународним институцијама.

Вучић је посебно захвалио на подршци Русије у очувању територијалног интегритета наше земље.

Медведев је рекао да поздравља политику Србије која се понаша као независна и самостална земља и има пријатељски однос према Русији.

Двојица саговорника су се договорили да се, одмах по заједничкој победи над корона вирусом, сретну уживо и размене мишљења о свим важним политичким и економским питањима.

Догађај је одржан уочи Међународног међупартијског форума "ШОС+" на тему "Привреда за људе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (33)

milica

21.10.2020. 19:58

Rusija i Srbija su uvek jedna uz drugu.Srbiji nikad nije bilo lako da ima saradnike koji ce je razumeti a danas posebno negujemo i trudimo se da predsednikovom politikom negujemo dobru saradnju i sa istokom i zapadom.