ВУЧЕВИЋ ПОВОДОМ 12. РОЂЕНДАНА СНС: Затекли смо Србију као "Титаник", а данас је то сигуран и безбедан брод који може све да издржи

Новости онлине

21. 10. 2020. у 12:06

ВУЧЕВИЋ ПОВОДОМ 12. РОЂЕНДАНА СНС: Затекли смо Србију као Титаник, а данас је то сигуран и безбедан брод који може све да издржи

Фото: Принтсцреен

ПОТПРЕДСЕДНИК Главног одбора Српске напредне странке Милош Вучевић обраћа се јавности поводом 12. рођендана Српске напредне странке.

Вучевић је истакао да се ова годишњица прославља на другачији начин због пандемије вируса корона, и истакао да је Српска напредна странка прешла велики пут.

- Данас смо далеко искуснији, али и свесни своје велике одговорности. Не само да смо Србију мењали на боље, него смо спремни и да мењамо себе. Увек смо почињали од нас самих, и лествицу смо подизали на највиши ниво - рекао је Вучевић.

Вучевић је истакао да СНС има историјску подршку што се тиче популарности, али и да је држава Србија изнад страначких интереса.

- Да смо странку ставили изнад свега, сами бисмо формирали Владу. Ми желимо да направимо шири фонд, пре свега у борби против короне, а потребна нам је и саборност по питању Косова и Метохије - истакао је Вучевић.

- Затекли смо 2012. године Србију као Титаник, као брод који тоне са ког капетан први бежи. Данас је Србија чврст, сигуран, безбедан брод, који плови мирним водама, али може да издржи сваки ветар. И пре свега брод који има јаког капетана, и који има свој курс, а то је курс српског народа - рекао је Вучевић, и истакао да данас у нашој земљи Владу не састављају тајкуни и стране амбасаде, већ грађани.

Он је истакао да је од доласка СНС на власт криминал на удару, а затим поновио да ће држава задати смртоносан ударац свим мафијашким групама у Србији.

- Посебно онима који су увежени овде да малтретирају наше грађане и да бацају љагу на нашу државу. Одговорићемо у складу са законом, али жестоко. Борба са организованим криминалом ће обележити наш ангажман у наредном периоду - нагласио је Вучевић.

Истакао је и да ће држава наставити да побољшава здравствени систем, као и да ће држава наставити да помаже све Србе, било у РС или Црној Гори. Он је додао да је доказ да држава брине о мањинама и отварање куће Бана Јелачића.

Фото: Принтсцреен

- Волео бих и да друге државе у региону брину о Србима као што ми бринемо о мањинама - рекао је Вучевић.

- Настављамо даље, загледани у будућност, вођени потезима који су сублимирани у пројекту Србија 2025, за више плате, градњу нових болница, борбу за Косово и Метохију... То ћемо радити са осмехом на лицу, уз победнички менталитет. Честитам још једном члановима СНС 12 година од оснивања, свесни своје одговорности, уз обећање да ћемо се мењати. Држава Србија ће увек бити изнад свих страначких интереса - закључио је Вучевић.

Он је на питање новинара рекао да је нормално да се спроводе кадровске промене у странци, и рекао да се странка мења, да људи желе да виде нова, млађа лица.

- Погледајте чињеницу да смо променили 52 одсто градоначелника, и то кад смо имали најбоље резултате. Морамо да дамо шансу новим људима, неки су се заморили, неки изгубили енергију, а право да вам кажем на врата куцају нови људи који хоће да им буде пружена шанса за рад на терену.

Он је нагласио да се кадровске промене могу десити и када Влада буде формирана, ако неко не буде добро радио свој посао.

Вучевић је даље навео да ће у недељу или на некој од наредних седница одлучити када ће бити велики конгрес странке, и да се нада да ће епидемиолошка ситуација омогућити то. 

Фото: Принтсцреен

- Конгресу ће претходити унутарстраначки избори, а ко ће бити председнички кандидат видећемо. Ми ћемо се трудити да убедимо Вучића да остане капитен, не видим зашто би мењали капитена који доноси победу - нагласио је Вучевић.

Што се тиче циљева странке који су објављени, потпредседник ГО је нагласио да постоји и низ мањих циљева, који су сублимирани у ономе што је саоптштено. 

- Ових шест циљева су политички циљеви СНС-а као носиоца власти, и зато су то и циљеви Владе. Што се тиче коалиција, није било дисонантних тонова, и надамо се да ће странке мањина одговорити позиву и бити део једног ширег консензуса - рекао је Вучевић.

Он је потом нагласио да ако Србија буде била успешна у борби против ковида, наша земља може завршити годину као земља са најбољим економским растом. 

- Радује ме најава ММФ о расту БДП-а од 6 одсто, што ће значити да ће Србија бити најјача економија у региону. Али морамо бити одговорни и солидарни као појединци, и да више улажемо у здравствени систем. Здравље је изнад сваке економије, али не вреди ни здравствени систем без јаке економије - истакао је Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (46)

Jovana

21.10.2020. 12:53

SNS je 2008. napravila odlucan otklon od radikalske politike i odredila svoju politiku evropskih vrednosti i prikljucivanju EU. Godinama koje su prolazile je stekla naklonost građana, pre svega istinom i radom i zato je danas tu gde jeste. Ne pamti se od uvodjenja visestranacja u Srbiji, da je jedna stranka imala ovoliku podrsku gradjana.