ПОТРЕБНА НАМ ЈЕ САБОРНОСТ! Мандатарка Брнабић најавила: У новој влади значајан број нових лица

Новости онлајн

20. 10. 2020. у 22:14

ПОТРЕБНА НАМ ЈЕ САБОРНОСТ! Мандатарка Брнабић најавила: У новој влади значајан број нових лица

Фото: Принтсцреен/РТС

МАНДАТАРКА за састав нове владе Ана Брнабић рекла је да ће у новој Влади бити значајан број нових људи и да ће се састав знати у недељу. "Важно је да ми као тим дамо најбоље за Србију", рекла је Брнабићева.

Ана Брнабић рекла је да ће нова влада бити коалициона, која ће окупити и СПС и СПАС и да је упућен позив и националним мањинама да у њој учествују.

Гостујући у емисији "Упитник", на РТС-у, Брнабићева је рекла да је Српска напредна странка желела да подели одговорност и позове и друге странке да сви заједно, како је рекла "гурнемо Србију напред".

- Мањинске странке имају отворен позив да учествују у новој влади - рекла је Брнабићева.

Потребна нам је саборност

- Ја мислим да се цео свет налази у кризи и у здравственој и у економској. Ово је криза какву свет не памти и потребна нам је саборност - рекла је Брнабићева.

За Србију је, истиче, било најпаметније и најбоље да скупимо сви енергију, да се сви заједно боримо и да се извучемо из ове ситуације.

Истакла је да ће у новој влади бити значајан број нових људи и да као тим највише дају за Србију. Важни су, наводи, квалитет, енергија и искуство тих људи.

Према њеним речима, нова Влада ће имати пун капацитет иако је орочена.

- Мислим да је то најбоље и најодговорније што можемо да понудимо грађанима али и додатна мотивација за мене, све министре да раде најбоље што могу и дају све од себе. Пред нама пуно изазова, и корона и Косово и Метохија. У најтежим временима ово смо успели да понудимо, надам се да имамо подршку грађана - навела је Брнабићева.

Када је реч о најави да ће нови председник Скупштине бити Ивица Дачић, мандатарка је рекла да је Дачић један од најискуснијих наших политичара.

- Уме да балансира између различитих страна, и имати таквог политичара на челу Скупштине је јасна порука да желимо да дамо све од себе, да имамо дијалог са свим чиниоцима друштва - додајући да током данашњег састанка није са њим разговарала о функцији председника парламента.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)