ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Борислав Стефановић је један од главних актера прљаве кампање за успехе Србије у борби за КиМ

Д. З.

17. 10. 2020. у 14:25

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Борислав Стефановић је један од главних актера прљаве кампање за успехе Србије у борби за КиМ

Фото: Танјуг

БОРКО, некадашњи Борислав, Стефановић један је од главних актера прљаве кампање која све успехе Србије у борби за Косово и Метохију треба да обезвреди и представи као неуспехе.

То би се могло толерисати да је Стефановић необавештен човек и да то чини из незнања, али његови мотиви су несумњиво малициозни, и главни циљ му је да у јавности произведе осећај презасићења питањем Косова и Метохије и стварање атмосфере дефетизма, а консеквентно и одустајање српског народа од борбе за своју јужну покрајину.

Ово се између осталог наводи у саопштењу директора Канцеларије за КиМ, Петра Петковића. Он истиче да је “најновији Стефановићев напад на вашингтонски споразум о економској нормализацији управо типичан пример спровођења оркестриране кампање против аранжмана који ће, између осталог, Србији донети важне инфраструктурне пројекте" али је то, како наводи даље усаопштењу директор Петковић - напад на чињеницу да је тим документом избегнуто улажење у питање статуса наше јужне покрајине.

- Евидентан српски дипломатски успех, да ствар буде гора, напада директни саучесник у доношењу катастрофалних споразума са Приштином (личне карте, царински печат, признавање универзитетских диплома) којима су потпуно занемарени интереси Србије и српског народа.Стефановић нашу борбу за Косово и Метохију напада у име оних међународних кругова којима смета чињеница да Србија у борби за своју јужну покрајину показује нову одлучност и постиже резултате - додаје даље Петквић.

Он истиче да “наша јавност мора бити свесна ове прљаве кампање, јер она ће се интензивирати упоредо са сваким новим кораком у дијалогу Београда и Приштине, односно са сваким новим кораком који би нас водио у правцу задовољења наших државних и националних интереса."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)