ГРЕНЕЛ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ ЗБОГ МЕРДАРА: Ово је крупан корак

Тањуг

13. 10. 2020. у 20:13

СПЕЦИЈАЛНИ изасланик председника САД Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел оценио је данас као крупан корак то што проширен капацитет административног прелаза Мердаре између централне Србије и Косова и Метохије, и да је српско особље почело да ради у новом објекту и захвалио се на томе прредседнику Србије Александру Вучићу.

ГРЕНЕЛ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ ЗБОГ МЕРДАРА: Ово је крупан корак

Фото: Инстаграм

Он је на свом Твитеру тако реаговао на објаву америчког амбасадора Ентонија Годфрија о проширивању капацитета прелаза Мердаре.

- Захваљујући Доналду Трампу, Србија је административни прелаз Мердаре учинила оперативним - написао је Гренел на Твитеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (69)

Ceca

13.10.2020. 21:40

Србија је увек била за дијалог и компромис али потребно је да и друга страна буде за то да би било трајног решења. Похвала од стране Гренела доста говори о политици коју Србија води.

Milica

13.10.2020. 21:59

Srbiju ceni svet i posmatra onako kako zasluzujemo. Mudrost i znanje u vođenu spoljne politike predsednika Vučića za rezultat imaju podršku velikih svetskih sila i zvaničnika. Podrška i razumevanje Amerike u nasoj borbi za bolju buducnost su dobrodosli.

Petunija

14.10.2020. 07:51

Nakon Vašingtonskog sporazuma, koji je potpisan i koga smo u obavezi da se pridržavamo, rezultati rada na sprovođenju istog se vide. Uzimamo za ozbiljno šansu koja nam je pružena u Vašingtonu i radićemo na pridržavanju tog sporazuma uz jačanje naših odnosa sa SAD-om.