ПОНОШ ТРАЖИ ДА УЦЕНЕ СРБИЈУ: Потпредседник Јеремићеве странке изнео шокантан захтев!

С. С. Р.

10. 10. 2020. у 08:50

ПОНОШ ТРАЖИ ДА УЦЕНЕ СРБИЈУ: Потпредседник Јеремићеве странке изнео шокантан захтев!

Фото. Танјуг

ПРЕДЛОГ потпредседника Народне странке Здравка Поноша, да би инвестиције Европске уније од девет милијарди евра за Западни Балкан, чији ће део добити и Србија, требало условити напретком у кључним областима европских интеграција, као што су владавина права и цео политички сегмент, јер "постоји опасност да тај новац буде улудо потрошен", власт види као жељу опозиције да се народ не запосли и да нема инвестиција.

- Ако би се тај новац дао безусловно, а ми се надамо да неће и скренули смо пажњу да то тако не би требало да буде, онда би то изгледало као безусловна подршка режиму у Србији - рекао је Понош, који је био на састанку представника опозиције са комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Председник Александар Вучић рекао је да "свако има право да тражи шта хоће, а да је он тражио инвестиције да би запослили грађане и градили путеве".

- Они, траже, дакле, да се не запосле грађани, да би дошли на власт без избора. О томе ће народ просудити, а нама предстоје важни и тешки послови, пре свега у борби против вируса корона.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да је повлачење средстава повезано са напретком у преговарачком процесу и реформи владавине права.

НОВАЦ ЗА ПУТЕВЕ

СРЕДСТВА из ЕУ намењена су за модернизацију железничког, друмског, ваздушног и речног саобраћаја у региону, која подразумева и изградњу нових лука и реконструкцију постојећих. Инвестиције ће ићи и у изградњу ауто-пута Ниш - Мердаре, побољшање пловности Дунава и Саве, интернет мрежу, како би рачунари могли да се користе и у свим сеоским школама.

- Ове године је и за земље чланице ЕУ први пут писан извештај за стање у владавини права. Овакве врсте интерпретације опозиције су она прича како бисмо ми волели да се води политика према Србији, јер ми нисмо на власти и зато што грађани не показују поверење у њих. Имали су прилику да то ураде у околностима које су биле много повољније, а нису урадили ништа - навела је министарка.

Иначе, од укупно девет милијарди евра бесповратних средстава добар део ће, према речима директорке Регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан, Дубравка Негре, бити за Србију.

 

С. С. Р.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)

Mita

10.10.2020. 10:04

Opozicija na sve načine pokušava da oblati politiku predsednika Vučića. Nikad se u Srbiji nije više radilo i gradilo, sve je više investitora i novih radnih mesta.Podrška EU nam je od velikog značaja za dalji napredak!

Nikola Uzelac

10.10.2020. 12:32

Здравко Понош је познат као најнеспособнији Начелник Генералштаба у историји који је једино успео да размонтира оно што је требало да чува. На крилима ДС-а прошетао се кроз војску и прешао у политику. Ово што он сада ради је наставак слабљења Србије другим средствима.

Daliborka

11.10.2020. 07:44

Opozicija na veliku žalost naroda na sve načine pokušava da oblati politiku Aleksandra Vučić samo iz mržnje. Nikad se u Srbiji nije više radilo i gradilo, sve je više investitora i novih radnih mesta.Podrška EU nam je od velikog značaja za dalji napredak.