ДРЖАВЉАНСТВО СРБИЈЕ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ СРПСКЕ: Додик очекује Вучића у Бањалуци после избора новог сазива Владе

Новости онлине

08. 10. 2020. у 22:30

СРПСКИ члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да се залаже за идеју да сви грађани Републике Српске аутоматски добију држављанство Србије.

ДРЖАВЉАНСТВО СРБИЈЕ ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ СРПСКЕ: Додик очекује Вучића у Бањалуци после избора новог сазива Владе

Милорад Додик / Фото Танјуг

- Покушавам да приволим власти у Србији да прихвате аутоматско држављанство Србије за грађане Српске. Потпуно сам уверен да ова безочна лаж која се зове БиХ не може да функционише у ситуацији када се деградира српски народ - рекао је Додик.

Додик је, у изјави за АТВ, најавио да ће после избора новог сазива Владе Србије прва посета званичника те земље бити Републици Српској и Бањалуци.

- То сам договорио са председником Србије Александром Вучићем, а ми ћемо након тога посетити Србију. Наша сарадња је веома добра и треба да буде проширена, а урадили смо много капиталних ствари, међу којима је наставни програм и неопходан је што већи степен интеграције зато што је реч о истом народу - казао је Додик.

Говорећи о односима са Црном Гором, Додик је поновио да је на време схватио да је председник те земље Мило Ђукановић ушао у, како је навео, завршну фазу деградације српског идентитета јер је хтео да одузме имовину Српској православној цркви.

- Када је хтео да дође у Сарајево нисам дао и покренуо сам заштиту виталног ентитетског интереса. Нисам дао да добије легитимитет и микрофон у Сарајеву да прича да је Европејац, а да му Жељко Комшић и Шефик Џаферовић (чланови Председништва БиХ) аплаудирају. Ови који се сада нешто шепуре гласали су да дође - рекао је Додик, пренела је РТРС.

Он је навео да сваки народ има право на самоопредељење и државу на чему се заснивала цивилизација и да у БиХ не постоји потенцијал за рат.

- Ово право се враћа полако. У својим комуникацијама које нису безначајне могу да спознам ствари које су другачије. Рецимо, на неком форуму у Бриселу се води разговор на веома високом нивоу о томе шта урадити на западном Балкану и онда има људи који кажу да Србима у БиХ треба дати државу - рекао је Додик.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ЧЕЛО СРПСКЕ ЧЕКА ДОДИКА ИЛИ ТРИВИЋЕВУ: Цвијановићева и Шаровић имају највише шанси да преузму функцију члана у Председништву