ВУЧИЋ ПРИРЕДИО ВЕЧЕРУ У ЧАСТ ПРИНЦА АЛБЕРТА: Председник на инстаграму поделио фотографије срдачног сусрета (ФОТО)

Новости онлине

07. 10. 2020. у 20:21

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић приредио је вечеру у част кнеза Алберта од Монака, који борави у званичној посети Србији.

ВУЧИЋ ПРИРЕДИО ВЕЧЕРУ У ЧАСТ ПРИНЦА АЛБЕРТА: Председник на инстаграму поделио фотографије срдачног сусрета (ФОТО)

Фото: Инстаграм

Председник је на инстаграм налогу "будућност Србије" поделио и фотографије са вечере.

Током данашње посете Алберта ИИ од Монака Београду потписан је Споразум о економској сарадњи, а Вучић је владару Монака уручио Орден Републике Србије на ленти.

Ово је прва званична посета Србији кнеза Алберта Другог од Монака.

Србија и Монако успоставили су дипломатске односе 2007. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (79)

Ivana

07.10.2020. 21:33

Ovo je od velike važnosti za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi.Hvala predseniku koji zaosta želi da ostvari punu saradnju sa svakom državom. Monako je zaista najrazvijanijam, i trebaju nam njihove fabrike, njihova infrastruktura, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Milica

08.10.2020. 10:11

Naša država sve više poboljšava međunarodni ugled i želi da sa mnogim državama radi na poboljšanju zajedničke saradnje, tako je i u ovom slučaju i sa Monakom. Nadamo se dobrim sporazumima, a kvalitetni odnosi doprinose dobrom prijateljstvu i dobrobiti za sve nas.

Nikolina

08.10.2020. 10:13

Monako i Srbija zajedno treba da sarađuju na ekonomskom napretku i razvoju, kao i na ostvarivanju svih infrastrukturnih projekata. Srbija je mnogo puta pokazala koliko je gostoprimljiv i dobar domačin, a tako je i ovog puta.

Mici

08.10.2020. 10:14

Idealna prilika da predstavniku jedne vladarske porodice pokažemo srpsko gostoprimstvo i damo sve od sebe da ostanemo u veoma lepom sećanju. Saradnja Srbije sa jednom od najbogatijih zemalja sveta je prilika da sa njom uspostavimo još bolje i jače ekonomske veze

Milica

08.10.2020. 10:18

Srbija i Monako razvili su dugorocnu saradnju u domenu ekonomije, privrede u turizma, sto je rezultovalo i bliskim odnosima predsednika Vucica i kneza Alberta II od Monaka, gde je Vucic ukazao postovanje organizovanjem svecane vecere i gostoprimstvom na visokom nivou.

ANA

08.10.2020. 11:43

Danas je Srbija otvorena za sve. Danas je Srbija priznata zemlja i danas se stav Srbije poštuje svuda u svetu. I Rusija i Kina i Amerika i Nemačka i Dubai i Monako...danas su svi dobrodošli u Srbiju. Poseta princa Alberta drugog od Monaka još jedan je pokazatelj da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poštovan svuda u svetu. Srbija ide napred!

Tasana

08.10.2020. 12:45

Saradnja Srbije i Monaka koja danas poprima potpuno novu i izvanrednu dimenziju pokazaće kako Srbija neguje sva prijateljstva, čak i sa zemljama sa kojima nema izrazito veliku ekonomsku saradnju, a upravo kako bi sačuvala sve dobre partnere!

Prvoborac

08.10.2020. 13:19

Jako je važno da ojačamo bilateralne odnose sa razvijenim i snažnim ekonomijama i ostvarimo saradnju sa privredama koje napreduju iz godine u godinu kao što je i kraljevina Monako na čelu sa svojim kraljem Albertom Drugim.