СТЕФАНОВИЋ О НАПАДИМА НА ПРЕДСЕДНИКА: Шта год да уради, Ђилас и његов кум ће нападати Вучића

Новости онлине

07. 10. 2020. у 16:46

НЕБОЈША Стефановић, члан Председништва СНС је данас реаговао због напада на председник Вучића од стране представника опозиције.

СТЕФАНОВИЋ О НАПАДИМА НА ПРЕДСЕДНИКА: Шта год да уради, Ђилас и његов кум ће нападати Вучића

Фото Танјуг

Изјаву Небојше Стефановића преносимо у целости:

„Иако потпуно очекивано, јер је то већ постала политика Драгана Ђиласа и његових следбеника из Савеза за Србију, ипак не могу да кажем да с времена на време не успеју да ме изненаде, колико чврсто се држе политике „што горе по Србију, то боље по њих“. 

Драган Ђилас је, уосталом, и своју странку назвао - Странка слободе и правде - потпуно свестан да у себи нема трунке ни једног ни другог, те да макар у називу политичке организације коју данас води има та два појма, не би ли бар један део људи поверовао да се те ствари могу довести у везу са њим. Наравно, заборављајући да људи у Србији одлично знају како су се понашали и он и његови следбеници онда када су имали прилику да владају Србијом.

И овога пута не говорим о економским последицама владавине политике коју су представљали и Драган Ђилас и Вук Јеремић и Борко Стефановић и Борис Тадић, говорим о кључним стварима њихове данашње програмске политике, а то је учинити све да се оцрни сопствена земља. Програм звани представити Србију свуда као недемократску земљу у којој не постоји владавина права, јер би била добра само уколико би била по њиховим мерилима. У праву су само они који се беспоговорно слажу са њима, а сви остали морају да добију етикету недемократа и противника правде. 

Потпуно је непримерено за било ког политичара оно што они раде - стављање различитим обманама и измишљотинама на страну свих оних који су данас незадовољни тиме што Србија јача. Недопустиво је када сваког дана упорно говорите по неку лошу реч о сопственој земљи и понављате разне мантре. Ситуација по многим питањима у мноштву држава чланица Европске уније значајно је лошија него у Србији, али Ђиласу и следбеницима је наравно увек најлакше напасти сопствену земљу и подилазити разним круговима говорећи лоше о њој, јер замишљају да ће им то донети неки политички поен и надају се да ће их то приближити повратку у фотељу. 

Ђилас, наравно, у свом пројекту увек иде на два колосека. Тако је свог кума Млађана Ђорђевића одредио да оптужује Александра Вучића да је еврофанатик, да се додворава Европској унији и западним силама, док га он, са друге стране, оптужује да је захваљујући њему порасло поверење грађана Србије у Русију за 20%, а смањило се поверење у Европску унију.

Тако да шта год да урадите, Ђилас и његов кум ће нападати из два различита угла и говорити дијаметралне ствари у покушају да убеде грађане Србије да је оно што ради Вучић погрешно. Сем што све што говоре у својим саопштењима обилује потпуним неистинама и лицемерјем, штета коју праве Србији их апсолутно не занима.     

Посебна је тема тек то како они који себе представљају као десничаре и поборнике српско-руске сарадње или српско-кинеске сарадње, објашњавају својим гласачима то што су у коалицији са људима који кажу да Србија једино треба да се ослони на Европску унију и који, будимо отворени, траже да прекинемо односе и са Русијом и са Кином. 

Тек је посебно комично када оцену о стању и напретку у Србији да Зоран Лутовац. То ми је изузетно тешко и да коментаришем. Очигледно да Ђилас као трбухозборац кроз Лутовца напада и сарадњу наше земље са Кином, на шта се и свела суштина Лутовчевог додворавања Европској унији у покушају да пошаље  сигнал Европљанима како је спреман да прекине сарадњу и са Русијом и Кином, само да их подрже у покушају да се врати на власт. 

Један једини проблем који имају и Ђилас и Лутовац, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић и сви они је што их неће народ у Србији. Разлика између њих и Александра Вучића је то што Александар Вучић није ни проевропски, ни проруски, ни прокинески, ни проамерички политичар, већ просрпски политичар. Човек који се бори за своју земљу, да та земља буде независна и самостална и да пита свој народ када доноси одлуке, а не политичке представнике одређених политичких странака у Европи, како то раде Ђилас, Лутовац, Јеремић и сви слични њима.“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

Mare 1

08.10.2020. 08:14

U pravu ste, sa jasnim argumentima. Ima uĐilasovom ponašanju inešto dobro.Pored činjenice da je svestan da nema podršku građana,svakim danom sve više tone i oni, malobrojni, sve više uviđaju da mu netreba verovati!