ВУЧЕВИЋ: Видљиви резултати Ане Брнабић

Танјуг

06. 10. 2020. у 10:32

ВУЧЕВИЋ: Видљиви резултати Ане Брнабић

Фото Н. Карлић

ПОТПРЕДСЕДНИК СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да су резултати које је остварила Ана Брнабић као премијерка видљиви, те да је због тога добила апсолутну подршку у СНС-у да настави посао који је до сада радила.

Он је нагласио да су видљиви њени резултати у борби са пандемијом вируса корона, затим у области економије, да је данас најнижа стопа незапослености у Србији, а да је просечна плата прешла 510 евра.

"Много је разлога и аргумената да Ана Брнабић добије још један мандат", навео је он за ТВ Пинк и додао да је увек била отворена за сарадњу и да је била добар тандем са председником Александром Вучићем.

Напомиње да је било примера да премијер и председник државе нису сарађивали и као пример навео Војислава Коштуницу и Бориса Тадића, те да је држава у том периоду била у колапсу, Косово је прогласило независност.

Упитан да прокоментарише наговештаје да ће се у извештају Европске комисије о напретку Србије налази критика ранијих изјава председника Александра Вучића о солидарности у ЕУ на почетку корона кризе, Вучевић је рекао да није видео извештај Европске комисије.

Он је подсетио да је и председница Европске комисије дала исту оцену поводом европске солидарности, као и представници многих земаља.

Србију, како је навео, у извештају посебно интересиује како ће се оценити стање економије.

То што ће будућу Владу чинити 50 одсто жена, потпредседник СНС каже да је Србија и раније показала да су жене све равноправније, да је председница парламента била жена, премијерка, гувернерка Народне банке, неколико министарки.

Највећи изазови будуће владе, како је рекао, биће питање КиМ и борба против ковида 19.

Истиче да ће се наставити са радом на великим пројектима, да се спремају и нови, као што је београдски метро, али да ће се радити на јачању здравственог система, улагаће се у болнице, опрему.

Упитан зашто је требало 106 дана од избора да се саопшти име мандатара, Вучевић је шаљиво рекао да је његов утисак да су сви били много вреднији ових 106 дана, него у претходном периоду.

"Постоје уставни рокови када се формира влада. Политика није математика. Није једноставно састављати владу, јер Влада треба да уради нешто за грађане", закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)