ВЛАДА НАЈКАСНИЈЕ ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ Мали: Брнабић је права особа за изазове пред којима је Србија

Танјуг

06. 10. 2020. у 09:40

МИНИСТАР финансија Синиша Мали изјавио је данас да ће нова влада бити формирана најкасније за две седмице.

ВЛАДА НАЈКАСНИЈЕ ЗА ДВЕ НЕДЕЉЕ Мали: Брнабић је права особа за изазове пред којима је Србија

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Мали је рекао да ће најкасније почетком следеће седмице бити одржана још једна седница Председништва СНС на којој ће бити утврђени ресори, након чега ће бити изабран председник парламента, изгласани нови закони о министарствима и влади, као и нова влада.

-Најкасније у наредне две недеље цео процес око избора нове владе треба да се заврши-рекао је Мали.

Он је пренео да је атмосфера на јучерашњој седници Председништва СНС била позитивна и конструктивна и да је председник СНС и Србије Александар Вучић добио једногласну подршку да Ана Брнабић буде мандатар.

-Нова влада ће имати политички континуитет, Србија је на европском путу, али желимо и да одржимо добре односе са Кином, Русијом, да побољшавамо односе са САД, а имамо изазове кад је реч о економији-рекао је Мали.

Рекао је да је добро што је било више кандидата за мандатара јер то показује да је било више квалитетних људи у СНС, на које Вучић може да рачуна.

-Огромна је одговорност на председнику да изабере праву особу, а Ана Брнабић је права особа за све изазове пред којима је Србија- рекао је Мали.

 

Мали је рекао да ће у новој влади бити два нова министарства - за људска права, равноправност полова и друштвени дијалог и министарство за бригу о породици, деци и демографији, за које је рекао да су веома важна.

-Морамо да се бавимо демографијом, породицом и децом, дзаба нам путеви ако нема ко да се вози њима-рекао је Мали.

Мали је рекао и да је предлог да 50 одсто или више чланова владе чине жене, сјајан, те додао да ће се видети да ли ће међу њима бити експерткиње.

-Немам ту информацију, то знају Брнабић и Вучић. Сигуран сам да, с обзиром на одговорност коју има, Вучић донети праву одлуку, до сада није промашио ниједну одлуку кад је избор људи који треба да раде са њим у питању-рекао је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)