ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Министар Мали истакао - једногласно прихваћен Вучићев предлог за мандатара (ФОТО/ВИДЕО)

Д. М.

05. 10. 2020. у 16:41

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Министар Мали истакао - једногласно прихваћен Вучићев предлог за мандатара (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: З. Јовановић

ПОЧЕО је састанак Председништва Српске напредне странке (СНС), на коме ће главнa темa бити формирање нове владe.

Седница је почела у 17 часова, док ће вечерас у 20 часова председник саопштити име мандатара за састав нове владе.

18:04 - Министар финансија Синиша Мали: Ротације у влади су могуће, али ће шанса бити дата новим лицима

Министар финансија Синиша Мали саопштио је након седнице Председништва СНС да је предлог председника Србије Александра Вучића о новом мандатару једногласно прихваћен.

- Говорили смо и о економским успесима досадашње владе, о смањењу стопе незапослености, изградили смо стотине километара ауто-путева, а један од главним циљева нових мандатара је спровођење програма Србија 2025.

О другим кадровским решењима није било речи на ово седници. О томе ће Председништво расправљати на следећој седници која ће бити најкасније за седам дана.

Мали је рекао да ће будућа влада имати три кључна циља: јачање економије, наше војске, односно одбрамбених способности и јачање здравства, посебно у борби против вируса корона.

Он је истакао да су ротације у влади могуће, али да ће шанса бити дата новим лицима.

- У наредних 7 дана ћемо имати још једно председништво. Треба да се подмлади одбор. Нико од нас се није сродио са министарском фотељом, важно је следити визију странке - поручио је Мали.

18:03 - Завршена је седница Председништва Српске напредне странке

16:45 - Председник Александар Вучић стигао у седиште странке

У седиште странке су стигли и Синиша Мали, Ана Брнабић, Златибор Лончар, Биљана Поповић Ивковић, Марко Ђурић, Горан Весић, Братислав Гашић, Владимир Орлић, Нела Кубуровић, Зорана Михајловић, Зоран Бабић, Маја Гојковић и Мирослав Чучковић, Марија Обрадовић, Ирена Вујовић, Александар Мартиновић.

Уочи заседања, лидер напредњака Александар Вучић поручио је да у СНС постоје особе које мисле да имају закупљену министарску фотељу.

- Било је много корупције и многи су лоше радили или уопште нису радили. Због тога ћу препоручити значајније промене него што се очекује, што ће моћи да се види - навео је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић ће након састанка Председништва СНС, на основу уставних овлашћења, саопштити име мандатара за састав нове Владе Србије. Вучић ће одлуку саопштити у 20 сати у Палати Србија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)

Filip

05.10.2020. 19:07

Lepo je što su članovi Predsedništva jednoglasno podržali predlog za novog mandatara. Podrška mandataru je veoma važna, mnogo je posla i kad je epidemija u pitanju, započeti projekti i naravno, nastavak pregovora sa Prištinom.

Dragan

06.10.2020. 02:01

Po završetku sednice SNS-a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć na konferenciji za medije u predsedništvu Srbije objavio je da je Ana Brnabić nova mandatarka za sastav Vlade Srbije i buduća premijerka. Svojim radom Ana je zaslužila još jedan mandat. Želim joj mnogo uspeha u budućem radu.