"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Председништво СНС сутра о формирању владе

В. Н.

04. 10. 2020. у 13:16

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Председништво СНС сутра о формирању владе

Александар Вучић / Фото Танјуг

ПРЕДСЕДНИШТВО Српске напредне странке сутра би требало да донесе коначну одлуку са ким ће од партнера приступити формирању нове владе - сазнају Новости.

Према нашим информацијама, руководство најјаче политичке опције у држави окупиће се сутра у 17 часова, а осим велике енигме која дуже од три месеца заокупља јавност, очекује се да буде речи и о томе ко би од функционера СНС могао да заузме ресоре у будућем кабинету у Немањиној 11. 

Очекује се да буде речи и о избору председника Народне скупштине, што би била увертира за склапање мозаика извршне власти. 

Подсећамо, до сада су се у табору напредњака разматрале опције да они формирају владу само са мањинама или да склопе савез са блоком СПС-ЈС или са СПАС Александра Шапића.

Помињала се и варијанта неке врсте концентрационе владе, која би имала орочен мандат, а у коју би ушле све поменуте опције, али и појединци који формално нису у странкама које чине владајуцу вецину. Крајњи рок за формирање кабинета у Немањиној 11 је 3. новембар. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)

Theodora

04.10.2020. 13:56

Sasvim je normalno da mandatar dodje iz SNS koja je osvojila najvise glasova na izborima. Siguran sam da ce predsednik Vucic naci najboljeg moguceg kandidata jer samo sa odlucnim i sposobnim premijerom mozemo nastaviti u pravcu EU

Srećko Đoković

04.10.2020. 19:58

Očekujem nakon ove sastanka dobre rezultate i smatram da će biti formirana odgovorna i uspešna Vlada kao što je i prethodna bila. Pružam punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.