ЛУТОВАЦ ИЗБАЦИО 53 ЧЛАНА: После избора новог руководства странке досадашњи врх узвратио ударац функционерима демократа

Д. М.

01. 10. 2020. у 10:11

ЛУТОВАЦ ИЗБАЦИО 53 ЧЛАНА: После избора новог руководства странке досадашњи врх узвратио ударац функционерима демократа

Лутовац најављује и кривичне пријаве

КАКО би одбранио позицију председника Демократске странке, Зоран Лутовац искључио је 53 функционера која су учествовала на изборима за ново руководство, најавио је да ће против већине њих поднети кривичне пријаве, а у "обрачуну" са побуњеничком струјом тражио је и помоћ Европске партије социјалиста, чији је ДС придружени члан.

На списку оних које је Извршни одбор на телефонској седници у уторак касно увече избацио из странке су и Вида Огњеновић, Драгослав Шумарац, Божидар Ђелић, Александра Јерков, Наташа Вучковић, Тамара Трипић, Нада Колунџија...

Александра Јерков, за "Новости", каже да је ово још један доказ стварног задатка Лутовца - да ДС више не постоји:

- Против мене је већ поднео пријаву, а сада тиме прети и Види Огњеновић и осталима који су учествовали у организацији избора. Колико је кривичних пријава поднео против СНС и Александра Вучића? Тужно је гледати како се грчевито бори да задржи фотељу.

Струја која је на непосредним изборима изабрала Бранислава Лечића за председника, његов избор потврдиће на Скупштини која треба да се одржи у суботу, 3. октобра. Лечић је у среду поручио да је ДС изабрала своје руководство и политику:

- То је завршено. Пре две године, Лутовац је на страначким изборима добио 650 гласова, сада је гласало близу 3.000 људи и он то не признаје. Постоји ли неки већи критеријум за демократију него гласање.

ЂИЛАС: НЕ МЕШАМ СЕ У ДЕШАВАЊА У ДС

СТРАНКА слободе и правде је захтев Градском кризном штабу поднела у петак, 25. септембра, један дан пре него што су тзв. избори у ДС уопште били спроведени. Договор са "Комбанк двораном" за тај термин постоји већ десет дана. То тврди Драган Ђилас, председник ССП, реагујући на текст објављен у "Новостима", под насловом "Ђилас им преотео салу". У тексту се наводи да је Организациони одбор за изборе у ДС хтео да се Скупштина одржи у суботу, 3. октобра, у "Комбанк дворани", али да је тај термин узела ССП, за седницу своје Скупштине. Осврћући се и на изјаву Бранислава Лечића да очекује нове опструкције Лутовца, јер "иза њега стоји Ђилас", лидер ССП тврди:

- Немам никакве везе са дешавањима и процесима у ДС, чији члан нисам од 2016. Такође, нити један члан ССП се није мешао у унутрашње ствари ДС, нити "стоји" иза било кога у тој странци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)