ПАЛМА: Полако вратити публику на спорт

Novosti online

29. 09. 2020. у 12:28

ПАЛМА: Полако вратити публику на спорт

Фото: Град Јагодина

ДРАГАН Марковић Палма примио рукометашице Јагодине, које су освојиле Куп Србије.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма примио је данас руководство, тренера и рукометашице ЖОРК Јагодина, освајаче Купа Србије и актуелног првака Србије и учесника европског купа. “Честитам Александру Миладиновићу председнику ЖОРК Јагодина, тренеру Драгану Маркову и рукометашицама на величанственом успеху, освајању државног купа трећи пут.

Због још једног великог успеха јагодинског рукомета, за овогодишње Октобарске награде, што је највише признање града Јагодине предложио сам председника ЖОРК Јагодина Алексндра Миладиновића, капитена, најбољег играча и најбољег стрелца финалног турнира у Купу Србије, Јелену Гојковић и најбољег голмана Јелену Ђурашиновић. Град Јагодина, упркос мањем приливу због корона вируса, измирује све своје обавезе према ЖОРК Јагодина и тако ће бити и даље. Гледао сам финалну утакмицу на РТС - у и након неизвесног првог полувремена видело се у другом делу да смо бржи и да ћемо победити”, рекао је Марковић.

Фото: Град Јагодина

“Нисмо могли да водимо публику због корона вируса, али морам да кажем да је ситуација у целој Србији најбоља у Европи, када је у питању епидемија. Ми смо у Јагодини имали нон стоп отворену зелену пијацу, велики прилив туриста током лета и вашар на коме је било око 10 000 људи. Ништа од тога није негативно утицало на епидемиолошку ситуацију и ја мислим да би требало вратити бар део публике на спортска такмичења, јер без публике нема спорта. У Италији и још неким земљама дозвољено је до 1000 људи на фудбалским стадионима, тако да би могли да размишљамо о повратку дела публике на спортска такмичења”, каже Марковић.

Председник ЖОРК Јагодина Алексндар Миладиновић се захвалио председнику Скупштине града Јагодине Драгану Марковићу Палми на великој подршци и истакао да иако дуго није било ни тенинга ни утакмица рукометашице Јагодине су добијале све што је договорено са Градом Јагодина. “Ми нисмо фабрика да производимо неке производе, али ми производимо бодове и резултате. И у овој сезони наш циљ је дупла круна, првенство и куп и што бољи резултат у Европи. ЖОРК Јагодина је једини клуб на свету где због епидемије нису смањиване принадлежности играчицама и тренеру, Свуда у Европи су преполовљрне плате, јер није било такмичења нити публике”, рекао је Миладиновић.

Фото: Град Јагодина

Тренер Драган Марков, као и рукометашице изразили су велику захвалност граду Јагодини на подршци и најавили још боље резултате. Драгану Марковићу Палми је председник клуба поклонио медаљу и пехар Купа Србије који је прешао у трајно власништво ЖОРК Јагодина. Женски рукометни клуб Јагодина је двоструки првак државе и троструки освајач купа и ученик европских купова.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)