МОНАХИЊА МАРИЈА ДОНЕЛА ПОКЛОНЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Ево шта је Вучић добио из манастира у Прањанима (ФОТО)

Новости онлине

26. 09. 2020. у 11:38

МОНАХИЊА МАРИЈА ДОНЕЛА ПОКЛОНЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Ево шта је Вучић добио из манастира у Прањанима (ФОТО)

Фото: В. Илић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је учествовао у церемонији обележавања 76. годишњице Операције Халијард, у којој је 1944. спасено и избављено више од 500 пилота и чланова посада америчких авиона оборених изнад Србије.

Церемонији су присуствовале и делегације САД, Велике Британије и Канаде, а један од говорника који је одушевио све био је и Родољуб Јанковић, који је током Операције Халијард имао 14 година, и памти све што се дешавало у тим судбоносним данима.

На крају свог обраћања он се захвалио председнику, и рекао да су Прањанци одлучили да му уруче посебан поклон.

Родољуб Јанковић/Фото.В Илић

-  Помогао је ово село, као и изградњу ових објеката, на чему ће му Прањанци бити захвални. Зато је село одлучило да председнику поклони једну парцелу прањанске земље, разроване бомбама и заливене крвљу наших бораца.

Јанковић је потом председнику уручио још један дар, поклонивши му флашу ракије. Друга флаша је намењена председнику Трампу, и Јанковић је замолио амбасадора Годфрија да му преда поклон.

- Ово је лек и храна којом смо оснаживали америчке пилоте - рекао је Јанковић.

И мати Марија из манастира у Прањанима је имала поклоне који су одушевили председника.

Она је донела на дар председнику Вучићу ћилим, крст и бројаницу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

Obrenija

26.09.2020. 14:59

Нисте написали да је операцију извела ЈВО у народу популарно названи четници под командом ђенерала Михаиловића.Можда неко за ово чује први пут,али је дефинитивно први пут да је председник Србије био тамо.Е за ово наклон господину Вучићу.

Dragan

27.09.2020. 02:25

Predsednici Tramp i Vučić su unapredile bilateralnu saradnju Srbije i USA koja je krenula uzlaznom putanjom i svakim danom je sve bolja. Zadnjih decenija ta saradnja bila je mnogo lošija nego danas i raduje me što su svojim autoritetom popravili političke odnose naših dveju zemalja..

CTOJAH

27.09.2020. 19:03

Живео Дража и његови четници који су извели операцију Халјард и спасли преко 500 америчких пилота. Живела мати Марија и епархија Рашко-Призренска у егзилу којој она припада, под омоформ владике Артемија.