ДАНАС ПОТВРЂУЈЕМО СНАГУ ПРИЈАТЕЉСТВА СА САВЕЗНИЦИМА: Председник Вучић објавио фотографију лета до Прањана (ФОТО)

Новости онлине

26. 09. 2020. у 09:48

ДАНАС ПОТВРЂУЈЕМО СНАГУ ПРИЈАТЕЉСТВА СА САВЕЗНИЦИМА: Председник Вучић објавио фотографију лета до Прањана (ФОТО)

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствује данас у Прањанима обележавању 76. годишњице Операције Халијард, у којој је 1944. спасено и избављено више од 500 пилота и чланова посада америчких авиона оборених изнад Србије.

Он је на инстаграм налогу "будућност Србије" поделио фотографију лета до Прањана, уз следећу поруку:

- Данас, у Прањанима, код Горњег Милановца, потврђујемо снагу пријатељства са нашим америчким, британским и канадским савезницима из Другог светског рата.

Пре 76 година, са импровизованог аеродрома у Галовића пољу, мештани прањанског краја и Југословенска војска у отаџбини под командом генерала Драгољуба Михаиловића спасили су више од 500 америчких пилота у оквиру мисије која је добила име Халијард.

На Галовића пољу, у Прањанима, у част мисије Халијард, биће отворен аеродром

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

prellee

26.09.2020. 10:08

Da, ovakve velike pobjede Srbije je Tito krio od širokih narodnih masa, samo da bi jedan dio Srbije i njihov značaj izjednačio sa destruktivnim djelovanjem ustaša i ostalih domačih izdajnika. To mu je trebalo da sakrije istinu da bi gradio lažno bratstvo i jedinstvo sa onima koji to nikad nisu htjeli. Na kraju smo njegovog projekata stradali kao nikad u istoriji, na kraju još ostali podjeljeni i prepušteni vlastima novonastalih država, koje nisu prijateljske prema Srpskom narodu. Bravo Srbija za ovo veliko djelo, bez obzira ko ga je napravio. DOBRO djelo se pamti uvijek.