ШПАНИЈА О ПРИЗНАВАЊУ ТЗВ. КОСОВА: Не мењамо свој став о косовској независности

Танјуг

23. 09. 2020. у 22:53

ШПАНИЈА О ПРИЗНАВАЊУ ТЗВ. КОСОВА: Не мењамо свој став о косовској независности

Фото: Новости архива

ШПАНИЈА тренутно нема разлога да промени став по питању признања косовске независности, саопштило је Министарство спољних послова те земље.

Из МСП-а Шпаније огласили су се након што су страни медији недавно пренели да је Шпанија спремна да призна тзв. Косово уколико Приштина постигне договор с Београдом.

"Обавештавамо вас да, према тренутној ситуацији, Шпанија нема разлога да мења свој став, што је у потпуности у складу са међународним правом", наводе из МСП Шпаније за Љајми, а преноси Косово онлајн.

Како се напомиње, однос Шпаније према такозваној косовској независности није неправедан, већ, напротив, у потпуности у складу с међународним правом.

На питање да ли ће споразум Београда и Приштине шпанским државним властима отворити могућност да признају независност тзв. Косова, из МСП Шпаније кажу да подржавају дијалог.

Фото: П. Милошевић/Танјуг/Зоран Жестић

"Наставићемо да подржавамо дијалог Београда и Приштине усмерен на постизање свеобухватног политичког споразума о коначном статусу косовске територије", поручује МСП Шпаније.

Шпанија је једна од пет земаља чланица ЕУ које нису признале косовску независност, поред Грчке, Кипра, Румуније и Словачке.

Бриселски портал ЕУобсервер недавно је пренео, позивајући се на извор из Мадрида, да би Шпанија била спремна да призна тзв. Косово уколико Приштина постигне договор са Београдом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Varto Marx

24.09.2020. 10:12

Kakve izmisljotine prenosite. Nije tacno da Españarazmstrala da priznaje Kosmet, pokazao mi je kolega Español novive " El Mundo" da su to izmisljotine, da u Madridu nije ni bilo debate povodom priznavanje Kosmeta. España ostaje cvrsto pri stavu nema nikakve promjene.