ПОНАВЉАЈУ СЕ ИЗБОРИ У ШАПЦУ НА ПЕТ БИРАЛИШТА: Треће гласање 3. октобра

А. Д.

24. 09. 2020. у 05:00

ПОНАВЉАЈУ СЕ ИЗБОРИ У ШАПЦУ НА ПЕТ БИРАЛИШТА: Треће гласање 3. октобра

Фото А. Делић

ГРАДСКА изборна комисија у Шапцу на седници у среду донела одлуку да поновљени избори у овом граду буду одржани у суботу 3. октобра.

Ово је уследило након што је Управни суд Србије наложио да трећи пут избори буду организовани на пет биралишта. Шабачка Комисија претходно је донела решење да "реприза" гласања буде на 20 места.

Поново ће се гласати на биралиштима у Доњем шору и Шипурским ливадама и у селима Шеварице, Дреновац и Мачва Врањска.

- Сведоци смо стратегије константног одлагања избора, али и пролонгирања заказивања седнице ГИК, што се догађа након најновије одлуке Управног суда. Ово говори у прилог томе да Небојша Зеленовић очекује да му корона поново буде савезник као и после јунских избора - каже за "Новости" др Александар Пајић, кандидат СНС за градоначелника Шапца.

Од саопштавања одлуке суда па до седнице ГИК протекло је више од 45 часова, али без обзира на одуговлачења, локални избори, ипак, завршени су на 95 биралишта. СНС је досад практично два пута тријумфовао (у јуну и 5. септембра на поновљеним изборима на 27 од 100 биралишта), и освојио 28.351 глас. Претворено у мандате, напредњаци имају 37 од 69 одборника.

На пет места на којима се гласање опет понавља право гласа има 5.808 бирача. Зеленовићев ЗЗС недавно је напустио највећи партнер Западна Србија, досадашњег председника Скупштине града Немање Пајића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)