ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА: Од 2012. просечна плата већа за 20.000 и чак 27000 више запослених

Novosti online

23. 09. 2020. у 11:15

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА: Од 2012. просечна плата већа за 20.000 и чак 27000 више запослених

Фото Н. Карлић

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да је поносан што је трећи пут на челу другог града по величини у Србији и што је тако постао трећи човек у региону, после Милана Бандића и Зорана Јанковића по броју мандата.

Он је гостујући у јутарњем програму телевизије Прва код Филипа Чукановића рекао да ће у трећем мандату морати и сам да се промени али и да се између осталог, више фокусира на стратешке пројекте., рекао је Вучевић који је навео и да није разочаран што није премијер или министар као што су медији месецима писали.

- Нисам разочаран, поносан сам на то, не могу да будем разочаран што сам градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС, мени је то сасвим довољно. Функције ми нико није нудио, осим што се о томе спекулисало у медијима. Оне су резултат тога како га људи виде на основу изјава председника да рачуна на њега.

Говорећи о великим стратешким пројектима, као што је изградња четвртог моста, а на које ће бити фокусиран, додао да мора да се направи баланс између тих највећих пројеката и малих које људима значе.

Према његовим речима, потребно је направити помак у управљању депонијом и централним пречистачем отпадних вода.

Гужве на аутопуту је оценио као добар знак, између осталог и зато што се види да смо почели да живимо са короном, јер како додаје, економија мора да се развија а људи да се крећу да постоји проток робе и капитала.

РЕКОНСТРУКЦИЈА СПЕНСА ПРОЈЕКАТ СРБИЈА 2025.

Подсећајући на најкраће црте из експозеа да Нови Сад мора да се развија, расте, предводи, буде по мери свих нас, гледа и буде виђен кроз које се, како наводи, прожимају сви пројекти, Вучевић је рекао да као велики успех види то ако у овом мандату крене изградња четвртог новосадског моста.

- Изградња четвртог моста је од националног значаја и то је спајање четири новосадска булевара на будући фрушкогорски коридор са сремске стране. Очекујем да у овом мандату крене изградња моста и то ће бити велики успех. МИ за Србија 2025 кандидовали потпуно реконструкцију Спенса. Намерно нам испровоцирао расправу о томе, да има неколико модела, па и онај да га треба изградити ноптуно нови спортско-пословни центар. Наравно ударила је кука и мотика, али слушао сам седам година зашто Спенс послује са губитком. То је зато што објекат који је енергетски превазиђен зато што се не понашамо баш сви домаћински, зато што су се променили тржишни и економски услови. Када се изградио осамдесетих година то је био једини центар такве врсте. Наком тога определили смо се за тржишну економију - нагласио је Вучевић.

На питање како се живи у Новом Саду Вучевић одговара далеко боље него 2012. када је први пут изабран.

- Наравно да није све сјајно и бајно, али данас је просечна плата 20 000 динара већа него 2012. Незапосленост испод шест одсто и да 27.000 људи више ради. Томе су допинеле и капиталне инвестиције, да је у граду већ реализвоано шест великих инвестиција и да је циљ, да у Нови Сад стигне и велика јапанска комапнија - закључио е Вучевић и додао да ће се у овом мандату фокурати на капиталне пројекте.

НЕ СПАВАМ ПО ДВА ДАНА ЧЕКАЈУЋИ ШАРАНЕ КАПИТАЛЦЕ

Вучевић је нагласио да је променио доста сарадника, а на питање чиме није био задовљан каже да су се неки уморили, на тржишту су се појавили бољи кадрови. Он се поново оврснуо када је Чукановић показао његове слике из риболова и поново да је то његова велика љубав.

- Риболов ме релаксира. Нисам спавао две ноћи када сам уловио тог амура од 15 килограма. Ово пецање које ја волим захтева више времена јер се дуго чекају и треба припремати терен. Многим људима је то досадно и нејасно када вратимо рибу у води. Не једемо ту рибу. Породица је то прихватила, иду и синови, а са супругом сам већ 20 година у браку па се навикла - рекао је на крају Вучевић кроз смех.

(kurir.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)