ПС БЕОГРАД: Поношев план из 2006. године за уништавање војске

Novosti online

22. 09. 2020. у 18:27

ПОКРЕТ социјалиста се искрено саосећа са пензионисаним комадиром вода Здравком Поношем у његовој тузи што га америчка администрација игнорише.

ПС БЕОГРАД: Поношев план из 2006. године за уништавање војске

Фото: Танјуг

Неузвраћена љубав често зна да прерасте у мржњу, па је тако изгледа било и данас када је лупио да је Ричард Гренел у Београд дошао као део предизборне кампање председника Трампа. Сломљено срце тешко зараста, нарочито када се сећа лепих времена.

Иако је као генерал стајао мирно пред НАТО поручницима, Понош се понекад сретао се високим званичницима САД-а.

Тако је било 27.маја 2006. године, када је сенатору Џејмсу Инхофу представио своје планове које је тадашњи амбасадор Полт назвао "Реформистичком визијом".

Понош је тада изнео да ће се састав смањити са 62.000 на 27.000 људи као и да ће се затворити бројне касарне и увести "модерну структуру" која је била тако успешна да је војску од активног система одбране претворила у бригадно складиште. Али, највећи изазов за тадашњег вашингтонског миљеника је био промена начина размишљања у нашим оружаним снагама, а посебно размишљање официрског кадра који је Понош истакао као главни изазов. 

Убрзо, многи који нису престали да размишљају као патриоте, били су облагани, потказани и избачени на улицу од сопственог начелника Генералштаба. Хероји одбране наше земље су били понижени, а њихове породице егзистенцијално девастиране, а особа која им је то урадила сада ужива у војној пензији. За Поноша то има логике, али за Србију ту нема правде!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)