ЈОВАНОВИЋ: Фокусираћемо се на економске могућности, желимо да Балкан постане симбол мира и сигурности

Танјуг

22. 09. 2020. у 16:32

ДИРЕКТОР канцеларије ДФЦ у Београду, Американац српског порекла Џон Јовановић изјавио је данас да је то за њега највећа част и прилика која се у каријери једном добија, као што је, каже, и долазак ДФЦ у Београд највећа прилика за економски напредак региона.

ЈОВАНОВИЋ: Фокусираћемо се на економске могућности, желимо да Балкан постане симбол мира и сигурности

Фото: Танјуг

"Мој задатак је да радимо у најбољем економском интересу региона и даљем јачању пријатељства држава Балкана и Америке", рекао је Јовановић у свом првом обраћању на месту директора канцеларије ДФЦ у Београду.

Изразио је наду да ће ДФЦ помоћи да Балкан постане "симбол мира, просперитета и сигурности" и регион из кога млади не одлазе, већ се враћају како би се запослили у америчким и другим међуанародним компанијама.

Јовановић је захвалио председнику САД Доналду Трампу, који је, каже, препознао потенцијал САД да економском сарадњом помогну Београд и Приштини на њиховом путу ка помирењу.

"Ја сам поносни Американац, српског порекла и нисам веровао да ћу напустити своју каријеру у финансијама, али сматрам да је ова прилика јединствена за мене и што је још важније, јединствена је за регион", рекао је Јовановић.

Он је, каже, изненађен брзином којом су САД и ДФЦ посвећене отварању канцеларије у Београду, те открио да је прошле среде добио понуду од извршног директора ДФЦ Адама Болера, у петак дао отказ на претходном послу, а скоро недељу дана касније нашао се на лету за Београду.

"Фокусираћемо се на економске могућности, почевши од инфрастуктуре која повезује регион. Такође, нашим инвестицијама подржаћемо компаније на терену које повезују људе, а тиме ћемо учврстити и вашу везу ка Европи", рекао је Јовановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)