ГРЕНЕЛ ПОТВРДИО: Доналд Трамп долази у Србију

Novosti online

22. 09. 2020. у 15:54

РИЧАРД Гренел, специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине, изјавио је данас да су председник САД Доналд Трамп и његова ћерка Иванка потврдили да желе да дођу у Србију.

ГРЕНЕЛ ПОТВРДИО: Доналд Трамп долази у Србију

Фото: Инстаграм

Он је додао и да су Американци нестрпљив народ, а посебно администрација актуелног председника.

- Не само да се бавимо речима него заиста усмеравамо на економски развој народа. Држите нас за реч, не само везано за Вашингтонски споразум. Важно је да не стављамо само речи на папир, важна је симбилока, али она не даје храну на сто. Ова обећања желимо да претворимо у радна места. Тражимо од грађана Србије да запамте ове речи и да нас држе за њих - рекао је Гренел.

Додао је и да је морао да се суочи са много проблема.

- Не мора Србија да се увек усагласи са нама, сигурно ће и убудуће бити разлика, али морамо да се посветимо дијалогу и да на крају, каква годи одлука била морамо да се посветимо дијалогу. Надамо се да су ово потпуно нови односи и мислим да симболика, политичке теме, наћи ће свој пут, када људи буду имали добро плаћене послове - рекао је Гренел.

Захвалио је Вучићу што се сагласио са изградњом граничног прелаза Мердаре.

- САД су инсистирале да се он користи, да се обезбеди макимална безбедност за људе - рекао је Гренел.


Додао је и да зна какав је Трамп кад се на нешто обавеже.

- Био сам ту када нас је Вучић позвао у посету Београду. Крајње је време да амерички председник дође у Србију. Изразио је жељу да дође и једва чекам да га видим у Београду - рекао је Гренел.

Додао је и да је на почетку било критике да не разумеју регион.

- Ја сам веровао, кроз разговоре са представницима обе земље да је тако нешто могуће. Знам да није баш сјајна ствар коју бисмо рекли медијима, али нам ипак треба мало времена да се све што смо потписали претвори у радна места. Ако дамо мало времена, годину дана, да покажемо да наше речи заиста значе нешто - рекао је Гренел.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)