СТИГЛО ЈОШ ЈЕДАНАЕСТ ДОСИЈЕА! Нови документи Специјалног суда стигли до ветерана "ОВК"

Д. З.

22. 09. 2020. у 15:21

СТИГЛО ЈОШ ЈЕДАНАЕСТ ДОСИЈЕА! Нови документи Специјалног суда стигли до ветерана ОВК

Фото: Архива Новости

У СЕДИШТЕ некадашње “ОВК” поново су доспели документи за које се сумња да су из Специјалног суда за злочине које су починили припадници ове организације.Наиме, како је за електронске медије на КиМ изјавио потпредседник Организације ветерана „ОВК“ Насим Харадинај, овој организацији достављени су нови документи за 11 досијеа, за које сумњају да потичу из Специјалног суда.

- Поред Хашима Тачија и Кадрија Весељија, на предлозима оптужница Специјалног суда за процесуирање злочина припадника бивше ОВК могу да се нађу и други из врха те организације, попут Јакупа Краснићија, Реџепа Сељимија, Азема Суље - навео је Насим Харадинај чију су изјаву данас (јуче) пренели електронски медији на КиМ.

Он је за приштинске медије изјавио да се говори о сумњама а не о подизању оптужница.

- То је оптужница за Хашима Тачија, Азема Суљу, Јакупа Краснићија, Реџепа Сељимија. Такође, помињу се Џавит Хаљити и представици друге зоне команде “ОВК” - додао је Харадинај за приштинске медије на  албанском језику. Иначе, у седиште ветерана тзв “ОВК” почетком овог месеца стигао је пакет са  документима из Специјалног суда за злочине које су починили припадници тзв Ослободилачке војске Косова, а када је, како су саопштили, достављено 4000 докумената да изјавама сведока, што је изазвало буру коментара док је званична реакција Специјалног суда за злочине које су починили припадници тзв “ОВК” изостала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

STA VREDI AKO STIZU

22.09.2020. 15:31

NIKOGA NE HAPSE, NIKOGA NISU OSUDILI, to je samo bacanje prasine u oci, naivnim srpskim politicarima. I da otvore sudski proces protiv njih, bice isto ko i sa ostalim siptarskim i ustaskim ratnim zlocincima, pustice ih na slobodu. Nece nacisti osudit svoje pulene, u to budite sigurni.