ТЕК ЋЕ СЕ ВИДЕТИ КОЛИКИ ЈЕ ТО УСПЕХ: Дарко Глишић о споразуму потписаном у Вашингтону

Танјуг

22. 09. 2020. у 10:46

ТЕК ЋЕ СЕ ВИДЕТИ КОЛИКИ ЈЕ ТО УСПЕХ: Дарко Глишић о споразуму потписаном у Вашингтону

Дарко Глишић / Фото П. Милошевић

Председник ИО СНС Дарко Глишић каже да ће се тек за годину, две, пет или десет година видети колико је велики успех направљен потписивањем економског споразума у Вашингтону.

Он је за ТВ Пинк рекао да се ствари боље сагледају са временске дистанце и да ће тако бити и са споразумом који је председник Србије Александар Вучић потписао у Вашингтону.

"У традицији Срба је да се на коњу враћају они који ураде нешто добро за своју државу. На коњу је наша делегација требало да се врати, као велики победници", нагласио је он.

Наводи да можда у овом тренутку тај успех не може да се сагледа и да је потребна временска дистанца да се боље сагледају ствари.

"Има народна изрека 'одмакни се да би боље видео'. Морамо временски мало да се одмакнемо од ових догађаја који су били почетком септембра у Вашингтону, па ћемо за годину, две, пет или десет схватити колико је велико то што је Вучић урадио", закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (30)

Ivo Dakic

22.09.2020. 11:54

Grenel je dosao zbog ekonomskog sporazuma koji je nedavno potpisan u Vasingtonu, izmedju Beograda i pristine i da vidi na licu mesta ispunjavanje istog jer svi dobro znamo da pristinska strana ni posle sest godina kako je preuzela obavezu da oformi ZSO, to nije ucinila.

Boris

22.09.2020. 11:55

Pozitivni rezultati postignutog sporazuma u Vašingtonu će se tek videti pre svega po većem obimu prometa ljudi, roba i usluga kroz našu zemlju ali i dolaskom investitora koji žele da ulažu u Srbiji ali i regionu.