СУЂЕЊЕ ПРВОСЛАВУ ДАВИНИЋУ: Завршне речи заказане за средину новембра

С.Ј.М.

21. 09. 2020. у 14:24

СУЂЕЊЕ ПРВОСЛАВУ ДАВИНИЋУ: Завршне речи заказане за средину новембра

Фото: Depositphotos

ПОНОВЉЕНИ судски процес против бившег министра одбране Србије и Црне Горе Првослава Давинића ушао је у финиш, јер су за средину новембра заказане завршне речи после којих ће уследити и нова пресуда. На јучерашњем рочишту, како нам каже његов бранилац Драган Пашић судија Јелена Шкулић је констатовала све изведене доказе који се налазе у списима предмета.

Он је иначе оптужен за злоупотребу положаја, јер је наводно на тендеру 2005. године закључио штетан уговор о продаји 57.357 аутоматских пушака, пушкомитраљеза и митраљеза, који су се налазили у Црној Гори, а који су представљали вишак оружја тадашње Војске СЦГ. Пушке су продате државној фирми "Југоимпорт монт" из Подгорице за 1,5 милиона долара и који су дали 28 одсто нижу цену од београдске фирме "Маг Петрол", која се повукла.

Добијени новац уплаћен је Црној Гори за развој њихове наменске производње.

Давинић се терети и за куповину два стана, двособног у Подгорици и двоипособног у Београду тадашњем начелнику Генералштаба Војске СЦГ, за које је приложио документацију да их је платила Црна Гора, а да су у Министарству само евидентирани.

У првом суђењу Давинић је ослобођен ових оптужби, али је Апелација после жалбе тужилаштва наложила да се поступак понови и да се испитају тадашњи високи државни функционери Борис Тадић, Филип Вујановић и Светозар Маровић.

Тадић је сведочио прошле године, Вујановићев исказ је узет преко тужилаштва у Подгорици, док суд није успео да нађе Светозара Маровића, који је на лечењу у Београду, али се не зна његова адреса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)