ДАЧИЋ О ФОРМИРАЊУ НОВЕ ВЛАДЕ: Ево када се настављају разговори, демантовао писање медија о персоналним решењима

Танјуг

20. 09. 2020. у 22:59

ДАЧИЋ О ФОРМИРАЊУ НОВЕ ВЛАДЕ: Ево када се настављају разговори, демантовао писање медија о персоналним решењима

Никола Скендерија

РАЗГОВОРИ о формирању нове владе биће настављени после посете америчке делегације Србији, у којој ће бити и специјални изасланик Ричард Гренел, изјавио је вечерас министар спољних послова Ивица Дачић и додаје да су нетачни наводи медија о персоналним решењима у новој влади.

- Све што пише у новинама није тачно -  рекао је Дачић на ТВ Пинк упитан о спекулацијама у медијима да је спреман да се у новој влади одрекне Славице Ђукић Дејановић и Горана Тривана, али не и Бранка Ружића.

Поновио је да се о персоналним решењима није разговарало, а на питање види ли себе у новој влади, каже да не воли ту врсту питања зато што то, додаје, нису теме о којима треба да се прича на телевизији.

- Више пута сам рекао и пре и после избора да смо ми спремни да наставимо сарадњу са Александром Вучићем и СНС-ом. Сви смо свесни да Вучић и СНС имају вехцину и без нас. Одлуку о томе ће свакако донети победник - рекао је Дачић.

Навео је да је с Вучићем разговарао о влади пре више од месец дана, а да је у међувремену било значајних догађаја у Вашингтону и Бриселу, а да долази у Србију и америчка делегација.

Каже да ће се се о новој влади наставити преговори у наредном периоду, да он обавља функцију министра, ради нормално и има комуникацију с кабинетом председника Србије.

- Шта ће бити даље, видећемо за коју недељу - рекао је Дачић.

Навео је и да треба да се настави седница Скуспстине Србије и да се именује мадатар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)