ВУЧЕВИЋУ ТРЕЋИ МАНДАТ: Скупштина града Новог Сада данас бира нову градску власт

З. Г.

21. 09. 2020. у 07:05

ВУЧЕВИЋУ ТРЕЋИ МАНДАТ: Скупштина града Новог Сада данас бира нову градску власт

Фото Ж. Кнежевић

НА данашњој седници Скупштине града кандидат за градоначелника Новог Сада, у име победника јунских избора листе "Александар Вучић - за нашу децу", биће Милош Вучевић.

- Осам година успешног вођења другог града по величини у Србији и препород Новог Сада у сваком погледу, били су најбоља препорука да се Милошу Вучевићу повери трећи узастопни мандат за градоначелника - саопштио је јуче Градски одбора Српске напредне странке (СНС).

Милош Вучевић, Фото Ж. Кнежевић

За чланове Градског већа биће предложени углавном нови, млади кандидати, у складу са предизборним обећањима и опредељењем СНС о подмлађивању кадрова. Напредњаци додају да ће владајућу коалицију у Новом Саду чинити СНС са својим партнерима, Социјалистичком партијом Србије, Лигом социјалдемократа Војводине и Српским патриотским савезом.

САСТАВ

СКУПШТИНА града Новог Сада има укупно 78 одборника од којих је 48 у одборничкој групи СНС, десет мандата има СПС-ЈС, одборничке групе ПОКС, СВМ, ЛСВ, СПАС, СРС и ДСС имају по три одборничка места, а два одборника су самостална.

- Новосађани ће и у наредне четири године имати одговорну власт посвећену просперитету града, привлачењу домаћих и страних инвеститора, увећању броја радних места. Борба за лепши и модернији Нови Сад, уз неговање богате традиције, основни је циљ наше коалиције - стоји у саопштењу, уочи друге седнице градског парламента у новом сазиву.

Вучевић, који је и потпредседник СНС и председник градског одбора те странке, поручио је више пута протеклих дана да ће новосадска градска власт имати континуитет, односно да ће наставити политику развоја града.

У складу са најавама, напредњаци су крајем прошле седмице обавили разговоре са представницима странака са њихове изборне листе као и са представницима СПС и ЛСВ, њиховим досадашњим коалиционим партнерима у граду. И друга седница Скупштине града биће одржана у Великој сали Скупштине АП Војводине, ради одговарајуће примене мера заштите од ковида 19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)