СТЕФАНОВИЋ: Вучић донео победу Србији

Танјуг

15. 09. 2020. у 10:25

ПОТПРЕДСЕДНИК владе Небојша Стефановић изјавио је данас да споразум из Вашингтона ојачава Србији могућност да се бори за Косово и Метохију, као и да је економски добар и за Србе и за Албанце.

СТЕФАНОВИЋ: Вучић донео победу Србији

Фото Танјуг

"То оснажује Србију, а самим тиме и наш суверенитет на КиМ и јача капацитете наше земље. Да се не лажемо, без новца ко ће да опреми војску и полицију и ко ће да има већи утицај и где ће наше компаније да раде", рекао је Стефановић за ТВ Хепи.

Он је на констатацију да део опозиције критикује Вучића због онога што је потписано у Вашингтону, рекао да се они руководе тиме "што горе по Србију, то боље за њих".

"У последњих неколико месеци је то нарочито изражено, па је одлазак у Вашингтон искључиво представљан као потписивање независности. Видело се да је то све лаж", рекао је Стефановић.

Он је истакао да је председник Вучић потписао оно што Србији ојачава могућост да се бори за Косово и Метохију.

"Споразум прво доприноси јачању наше земље и нашег утицаја на КиМ, у региону и шире. Споразум је добар економски и за Србе и Албанце", рекао је министар.

Стефановић је истакао и да је посета Вашингтону, као и разговор са америчким председником Доналдом Трампом добар нови почетак односа између Србије и САД, који, подсетио је, нису увек били сјајни.

"Као мала земља, морамо да водимо рачуна о свим својим интересима, али и да будемо опеезни са великим силама, да не бисмо имали штету. Да будемо довољно паметни, да заштитимо националне интересе, али да не уђемо у сукоб са њима, а да извучемо нешто за свој народ и председник Вучић урадио баш то", навео је Стефановић.

Он је подсетио да председник Србије није хтео да потпише све тачке споразума, док су, каже, људи из претходних власти, Тадић, Ðилас, Јеремић, Борко Стефановић успоставили границу на Јарињу и Брњаку.

Истакао је да је Вучић у Вашингтону био примљен на највишем ниову, имао билатерални сусрет са Трампом, заштитио наше интересе и избегао све замке.

"Вучић је донео победу Србији, када то урадите, заслужујете захвалност земље. Лако ствари може свако, али тешке не", закључио је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (36)

Mihajilo

15.09.2020. 12:25

Ovo smo želeli da postignemo, da imamo uticaja na KIM. Sad nam se ukazuje mogućnost da razvojem ekonomskih odnosa pomognemo i Srbima i Albancima. kad se to desi, lakše će se rešavati i politička pitanja. Videće Albanci da Srbija i njima želi podjednako dobro, kao i Srbima.