ПРИЈАВА ЗБОГ 240.000 ЕВРА: Захтев да надлежни провере финансијске потезе лидера ДС

В. Н.

12. 09. 2020. у 10:00

ПРИЈАВА ЗБОГ 240.000 ЕВРА: Захтев да надлежни провере финансијске потезе лидера ДС

Фото: Архива ВН

СУКОБИ у табору демократа се не смирују, а осим свађа око тога ко жели да уништи странку и ко ради "за Вучића", у ДС се отворио још један фронт, и то око - новца.

Наиме, члан Главног одбора ДС из Лесковца Иван Крстић најавио је јуче да ће поднети кривичну пријаву против актуелног шефа Зорана Лутовца и његове најближе сараднице у странци због ненаменског трошења новца.

- У понедељак ћу Тужилаштву поднети кривичну пријаву против Драгане Ракић, Зорана Лутовца и директора Фондације "Љуба Давидовић", због ненаменског трошења 240.000 евра - написао је Крстић на свом твитер-профилу.

Питање да ли је, и где, нестао овај новац отворило се крајем прошле године, када је лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас јавно открио да је уплатио ДС више од 200.000 евра преко Фондације за унапређење демократије "Љуба Давидовић".

Након тога поједини чланови Главног одбора тражили су од Лутовца на седници овог тела да поднесе извештај о трошењу овог новца, али и других прихода ДС, али тај рапорт никада није поднет. Наши извори из ДС тврде да је, осим ових 240.000 евра, спорно и још око 60.000 евра из других прихода странке, за које се такође не зна ни на шта су потрошени, ни где су завршили.

Струја која планира да организује изборе за ново страначко руководство 26. септембра очекују да се након тога разреше многа отворена питања у ДС, укуључујући и то како је трошен страначки новац у последње две и по године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)