ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕКИДА СВЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ СА СТРАНИМ ПАРТНЕРИМА!

Новости онлине

09. 09. 2020. у 16:09

ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕКИДА СВЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ СА СТРАНИМ ПАРТНЕРИМА!

Александар Вулин

МИНИСТАР одбране Александар Вулин је саопштио да је Влада Републике Србије данас донела одлуку којом се замрзава одржавање свих војних вежби са страним партнерима због притисака из ЕУ.

- Република Србија се налази пред страшним и незаслуженим притиском Европске уније. Притисци који немају никаквог смисла и нису утемељени у нашим одлукама и нашим поступцима, па чак ни у реалности, и резултат су хистерије која одређује политичке одлуке и правце великих земаља. Од нас се тражи да по цену напуштања наше европске будућности, по цену још већих притисака на нашу државу и на наш народ на КиМ и у РС, напустимо планиране војне вежбе са Белорусијом - рекао је министар Вулин, и подсетио да је Србија, одлуком Народне скупштине, војно неутрална земља.

- Да би сачували ту војну неутралност, или бар умањили последице појачаних напада на нашу земљу и нашу економију, Влада Републике Србије је на данашњој седници донела одлуку да се у наредних шест месеци прекине одржавање свих војних вежби са свим партнерима - истакао је Вулин, и затим објаснио шта то тачно значи:

- У наредном периоду нећемо учествовати у било каквим вежбама или војним активностима ни са НАТО пактом, ни са ОДКБ-ом, ни са Русијом, ни са САД, ни са Кином, ни са ЕУ. Ни са истоком, ни са западом. Наше учешће у мировним операцијама ће бити посебно размотрено, и према потреби и суспендовано.

Министар је истакао да процес опремања и јачања наше војске неће бити заустављен, као и да ћемо радити на повећању наше борбене готовости више и упорније него икада.

- Ово је једини начин да сачувамо војну неутралност, и ова болна одлука нас обавезује да се ослонимо само на себе, и само на своју снагу. Живела Војска Србије, живела Србија!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

Aleksandar

09.09.2020. 18:04

@Pero - Перо, слажем се да је председник Лукашенко показао велику љубав, пријатељство и поштовање посетом Србији за време НАТО агресије на нашу земљу. Али, размисли: његова земља, нама братска и пријатељска Белорусија, није окружена НАТО-ом. Напротив, физички се наслања на матицу Русију и са њом не дели границу у смислу граничних прелаза и контролних тачака, користи руски безбедносни "кишобран", руски гас и нафту, захваљујући којима су развили веома добро социјалну државу, итд, итд, итд... а све то што ми немамо због физичке удаљености и још много других разлога. Према томе, овај потез наше Владе је са моје тачке гледишта потпуно ОК.

Gloria

09.09.2020. 16:21

Najbolje bi bilo da Srbija na vreme odustane od takozvanog puta u EU jer degenerisana EU uporno radi ne samo protiv naših interesa nego i na našu ogromnu štetu. Za EU, pod liderstvom Nemačke, Srbija ostaje neprijatelj koga treba uniziti i poraziti na sve moguće načine! Dosta diktata i tiranije EU nad slobodarskom Srbijom!

Milos

09.09.2020. 16:36

Joooj ta glupa politika "ni sa istokom, ni sa zapadom" ustvari znaci SAMI SMO i mnogo nas je vec kostala i 90ih i danas a bojim se da ce da nas kosta i u buducnosti jer smo tako na udaru i pod ucenama i istoka i zapada. Lepo to i pravilno zvuci da budemo neutralni i bilo bi divno da mozemo ne samo mi vec svaka zemlja, ali stvarnost je drugacija i tako samo sebi nanosimo stetu i nemamo nikoga na nasoj strani.

bubašinter

09.09.2020. 16:50

Pa.., odlična vest !!! Bilo bi krajnje dvolično (licemerno) da se sa jedne strane pridružujemo EU u osudi Lukašenkove izborne krađe, a sa druge strane sa Belorusijom i Rusijom imamo zajedničke vojne vežbe. ! Ako ovako nastavi AV ima moj večiti glas !! Još jednom Bravo !!!

buki

10.09.2020. 00:33

@bubašinter - Pa šta ako bi bilo dvolično? Takav odnos i treba da imamo sa licemernim Zapadom, koji za nas uvodi potpuno različite aršine, po kojima su Naser Orić i Ramuš Haradinaj nevini. Toliko puta su nas bombardovali, da sve što izvučemo od njih na bilo koji način, neće biti ni milioniti deo onoga što nam duguju.

Baki

09.09.2020. 17:25

Da se oslonimo samo na sebe, realno, ne možemo. Teoretski može sve. Oko nas su države NATO. Jednom su na već bombardovali. Ako "procene" opet bi. Samo ovog puta tu je Rusija. Opet realno, jedino nam je Rusija zaštita. A mi možemo da se igramo, dok se ne zaigramo.

buki

09.09.2020. 18:03

Немамо избора са класичном уценом ЕУ нацистичкиХ квази демократа. Похвално за наше, што су се досетили да суспендују СВЕ вежбе и са њима, а лепо би било да заиста повуку и наше људе из мировних мисија, па ће се бар неко од тих колонизатора запитати ЗАШТО.

Slobodan

09.09.2020. 19:33

Па боље да су наставили да вежбају са свима, него да прекидају са свима. Тако би показали да не подлежемо притисцима...