ШЕФА ДЕМОКРАТА БИРА 4.500 ЧЛАНОВА: Лутовац без гласа, остао дужан чланарину

Д. М.

09. 09. 2020. у 10:00

ШЕФА ДЕМОКРАТА БИРА 4.500 ЧЛАНОВА: Лутовац без гласа, остао дужан чланарину

Фото Танјуг

НОВОГ председника Демократске странке и пет потпредседника бираће око 4.500 чланова који су измирили обавезу плаћања чланарине и самим тим стекли право гласа на непосредним изборима који се организују 26. септембра.

Међу њима, како сазнајемо, није и актуелни лидер демократа Зоран Лутовац, који није уплатио чланарину.

Како нам је речено у Организационом одбору за изборе у ДС, гласање за избор новог руководства требало би да се одржи на око 30 бирачких места широм Србије, односно свуда где се утврди да на списку има више од 50 чланова са бирачким правом. Онима који због короне или из других разлога неће моћи да изађу лично на бирачка места, биће омогућено да за ново руководство гласају путем писма.

Коначни бирачки списак, односно ко има право гласа, требало би да буде верификован до краја недеље, а затим је остављен и рок за евентуалне жалбе страначкој Централној изборној комисији, који истиче 10 дана пре заказаних избора.

Истекао је и рок за кандидатуре, а за трку за новог шефа ДС пријавио се само Бранислав Лечић. Кандидатуре за пет потпредседничких места истакли су Драгослав Шумарац, Војислав Јанковић, генерал Петар Радојичић, Милица Слијепчевић и Јована Јовановић.

Лутовац, с друге стране, упорно поручује да никаквих избора у ДС нема и оптужује "побуњеничку струју" да покушава да на силу преотме странку и претвори је у "конструктивну опозицију или коалиционог партнера Александра Вучића".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)