ЂУРИЋ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: О ситуацији на КиМ и дијалогу

Танјуг

08. 09. 2020. у 21:58

ЂУРИЋ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: О ситуацији на КиМ и дијалогу

Фото: Танјуг

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Владе Србије Марко Ђурић, разговарао је данас са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком о политичко-безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и току дијалога Београда и Приштине.

Ђурић је амбасадору Боцан-Харченку захвалио на доследној подршци коју Русија годинама уназад пружа Србији у међународној арени, додавши да ће Србија и Русија наставити да се заједнички боре за поштовање међународног права и мирољубиве међународне односе, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Према Ђурићевим речима, Србија, борећи се за своје државне и националне интересе, остаје доследан пријатељ Русије и рачуна на пријатељство и помоћ званичне Москве у тој борби.

Однос поверења и блиске сарадње између председника Александра Вучића и Владимира Путина остаће, како је нагласио Ђурић, гарант чврстих односа две земље, што ће, уверен је, још једном бити потврђено предстојећом посетом руског председника Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)

Gale

09.09.2020. 03:25

Srbija ima provereno dobre odnose sa Rusijom koje niko ne može da pokvari, mnogi to uporno pokušavaju.Odnos poverenja i bliske saradnje između Aleksandra Vučić i Vladimira Putina ostaće, garant čvrstih odnosa dve zemlje, da je to tako još jednom će biti potvrđeno predstojećom posetom ruskog predsednika Putina Beogradu.

Nikola

09.09.2020. 07:46

Hvala Rusiji na podrsci, Vucic je u Vasingtonu izbegao zamku priznavanja nezavisnosti Kosova a izdejstvovao je ekonomski sporazum sa pristinskom delgacijom, koji ce i oni ovog puta morati postovati i vladati se po tackama koje stoje u istom.

Bunjevac

09.09.2020. 08:01

Đurić je mlad i vidi se da gleda da dođe do kompromisa sa Albancima jer će nam to doprineti da budemo na dobrom putu. Priznanje Kosova nije opcija o kojoj treba da se razmatra jer ono neće biti!