ГО СНС Шабац осудио изјаве Зеленовића: Негира основни принцип демократије, за њих су поштени избори само они које нису изгубили

Новости онлине

07. 09. 2020. у 17:59

ГО СНС Шабац осудио изјаве Зеленовића: Негира основни принцип демократије, за њих су поштени избори само они које нису изгубили

Фото: Принтскрин Телевизија Шабац

Градски одбор Српске напредне странке Шабац осудио је тврдње бившег градоначелника Шапца Небојше Зеленовића да "мафија стоји иза СНС", и да се "мафија бавила изборима у Шапцу".

- У оштрој конкуренцији Зеленовићевих лажи и измишљотина, ова заслужује посебно место, јер је најгора и најперфиднија. Пошто одбијамо да верујемо да је Зеленовић при чистој свести, кад повезује Српску напредну странку у Шапцу са "мафијом", а сви знају да су управо Зеленовић и његов ментор Душан Петровић ти који гаје везе са криминалом, верујемо да је овде реч о психолошком проблему бившег градоначелника. Наиме, реч је о класичном механизму пројекције - тежњи особе (Небојше Зеленовића) да садржаје подсвести који нису прихватљиви пребаци на друге особе, приписујући им сличне особине - пише у саопштењу, и истиче се да зато он оптужује "мафију повезану са СНС" да је крстарила аутомобилима и принуђивала људе да гласају за напредњаке.

. Иако је цела Србија јасно могла да види да су баш Зеленовићеви активисти крстарили аутомобилима и пребацивали џакове са гласовима из једног у други аутомобил. Понављајући по хиљадити пут оптужбе које упорно понавља, Зеленовић, суочен са сада већ извесно веома скорим и коначним силаском са власти, мисли да, ако је убедио себе да су за његов нерад и неуспех на изборима криви "мафија и зли напредњаци", то може да прође и код грађана. На несрећу Шапца и Шапчана, Зеленовић је довољно дуго био на власти и довољно је зла нанео Шапцу и Шапчанима, да нико више не верује у ове његове измишљотине: Шабац је гласао, јасно да јасније не може бити, и показао му пут у политичку историју. Зеленовић је најавио да ће се обратити свим "државним и међународним институцијама" и да ће инсистирати на још једном понављању избора - пише у саопштењу.

Из ГО СНС наводе да тиме Зеленовић негира основни принцип демократије, а то је право грађана да бирају људе који ће их представљати и управљати заједницом.

-  Очигледно, за Зеленовића и Петровића једини поштени избори су они на којима они нису изгубили. Добра рачуница, само им фали подршка народа, коју су заувек изгубили. Можда би Зеленовић у објашњавању криминала који влада у Шапцу и користи се у изборне сврхе могао да помене и Зорана Ненадовића званог Кина, човека за прљаве послове Душана Петровића, који директно од њега добија наређења. Може да помене да Кина организује и координира "рад на терену", односно куповину гласова, по чему су Зеленовић и Петровић познати. Да притиска људе по јавним предузећима да гласају за Зеленовића. Зеленовићу, буди барем једном поштен, буди човек. Шабац те више не жели. Зар ти није било доста муљања и криминала? Иди. Више од 30.000 људи ти је управо дало разлог да то урадиш. Шта ти је још потребно? А за Шабац не брини, он је управо одабрао судбину развоја, инвестиција и боље будућности, гласајући за Српску напредну странку и листу "Александар Вучић - За нашу децу". Живео слободан Шабац!

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)