НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: У Вашингтону се није десило оно чему су се радовали и надали Ђилас и Тадић и Јеремић

Новости онлајн

07. 09. 2020. у 14:06

НЕБОЈША Стефановића, члан Председништва СНС-а, огласио се поводом реакција на потписивање важног економског споразума у Вашингтону. Његову изјаву преносимо у целости.

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: У Вашингтону се није десило оно чему су се радовали и надали Ђилас и Тадић и Јеремић

Петар Милошевић

- Узалуд су се радовали и Ђилас и Тадић и Јеремић и сви остали из њихове групације странака, која нема нарочиту подршку грађана Србије упркос свим покушајима стварања привида кроз Ђиласове и Шолакове медије. У Вашингтону се није догодило оно чему су се они радовали и надали – да ће било ко из Србије потписати признање независности Косова и Метохије.

И да то потпуно оголимо – надали су се признању косовске независности, јер су рачунали да ће то бити довољан разлог и тренутак који ће њих пропале политичаре, успешне пљачкаше Србије и људе чије компаније су профитирале за милијарде, док је народ сиромашио, поново вратити на власт. Замишљали су тај тренутак, маштајући ваљда да ће народ похрлити на улице не би ли их устоличио у нове мандате, министарске и директорске фотеље, прелазне владе и све то  ако је икако могуће без избора и без народне воље.

Ништа се од тога наравно није десило. Зато данас и не могу да се радују резултатима вашингтонског споразума и свему што је председник Александар Вучић успео да издејствује за Србију, па настављају кампању против њега и Србије. Пошто су им замисли пропале, обесили су нос и они и представници косовских Албанаца и ту су постигли апсолутно јединство као једини ожалошћени епилогом разговора у Вашингтону и наставили своје бесомучне кампање.

Александар Вучић је успео да разговара са једном земљом која је у време док су они били на власти била потпуни промотер косовске независности и ни најмање на страни Србије. Успео да је да та држава данас за преговарачким столом са Србијом разговара као са равноправним партнером, да Србију третирају на начин којим јој не намећу решење које имплицира косовску независност и истовремено нуде економску помоћ. Све је то корак напред у будућности наше земље.

И очигледно да ту реч будућност не разумеју ни Ђилас, ни Јеремић, ни Тадић, нити било код од њих. Они разумеју само прошлост, јер су тада живели добро, користили државне привилегије и зарађивали милионе и милијарде.

Србија је у Вашингтону постигла историјски успех и једну неочекивану, готово немогућу ствар. Није морала да потпише било шта што је штетно по њене националне интересе, а успела је да направи нову врсту стратешког партнерства са Сједињеним Америчким Државама. То потврђују, са горким укусом у устима и сузом у оку, и бројни експерти и представници земаља које нису наклоњене Србији.

И пошто Ђиласа, Тадића, Јеремића и друге то ужасно боли, очигледно ће наставити своју кампању. Јасно је да немају никаквих логичних аргумената и јасно је да не изговарају било шта што доказима оповргава чињенице.

Сада су од тога да ће Вучић бити издајник и да ће Америци предати Косово,  дошли до тога да ли је имао право да потпише овом хемијском оловком или оном, да ли је имао право да седи са леве или десне стране од Трампа и да ли је имао право да представља Србију у иностранству. Подсетићу све да му то овлашћење даје и Устав, али и чињеница да је 2017. године на председничким изборима добио подршку 55 одсто грађана и убедљиво победио у првом кругу.

Пошто су са суштине прешли на семантичке примедбе, јасно је да опозиција и даље нема било какав план, да једино чезну за својим фотељама, којих се не би одрекли па таман морали да признају независност Косова, а то је управо оно што Вучић неће да уради.

Република Србија је данас, захваљујући Вучићу, поштован партнер, глас Србије се чује у свету и оно што је Вучић урадио и оно што ради и у Вашингтону и у Бриселу, само учвршћује нашу државност, положај Србије и помаже да наша земља у будућности буде економски снажнија и утицајнија. Само таквом политиком можемо имати значајнију улогу у региону и државу у којој грађани имају будућност, али то не разумеју ни Ђилас, ни Тадић, ни Јеремић, ни било ко од њих - стоји у саопштењу Небојше Стефановића.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)