ХИСЕНИ: Приближили смо ставове, сутра на лидерима финализација

Танјуг

06. 09. 2020. у 19:02

ХИСЕНИ: Приближили смо ставове, сутра на лидерима финализација

Новости

ГЛАВНИ преговарач приштнске делгације Скендер Хисени изјавио је данас да су експерти Београда и Приштине приближили ставове по питању несталих и расељених лица и економских односа.

”Расправа и размена мишљења данас је била конструктивнија. Остало је да се све заокружи на највишем нивоу”, рекао је Хисени.

Хисени је након четврте рунде експертских разговора у Бриселу албанским новинарима рекао и да нема информације да ће се на сутрашњем састанку председника Србије Александра Вучића и премијера Косова отворити питање Заједнице српских општина.

“Нисмо упознати око ЗСО, али ово је врста дијалога који не прејудицира, односно не искључује могућност да било која страна отвори неку тему. Ми смо спремни да разговарамо око било које теме коју буде представила друга страна”, закључио је Хисени.

Експертски тимови Београда и Приштине су, након јулског састанка лидера две стране, усаглашавали позиције о несталим и расељеним лицима као и економске односе две стране.

На сутрашњем састанку председника Србије Александара Вучића и премијера привремнеих приштинских инстотуција Авдулаха Хотија требало би да се покрену нове теме, првенствено питање имплементације договора о Заједници српских општина, али и питања међусобних потраживања и имовине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)