ВУЧИЋ О ПРОВОКАЦИЈИ МАРИЈЕ ЗАХАРОВЕ: Простаклук и примитивизам највише говоре о њој, нека се тиме баве они који су је поставили

Novosti online

06. 09. 2020. у 13:47

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара у Бриселу, прокоментар исао је и објаву портпаролке руског министарства спољних послова Марије Захарове.

ВУЧИЋ О ПРОВОКАЦИЈИ МАРИЈЕ ЗАХАРОВЕ: Простаклук и примитивизам највише говоре о њој, нека се тиме баве они који су је поставили

Foto: Printskrin

Она је његов састанак са председником САД Доналдом Трампом и столицу на којој је тада седео, на друштвеним мрежама поредила са сценом из филма "Ниске страсти".

- Што се тиче седења, дајте да то рашчистимо једном заувек. Не постоји ствар коју смо урадили, а да један део јавности у Србији није говорио све најгоре о томе... Постоје људи који једноставно мрзе и траже начин да би вам нешто рекли. Али обратите пажњу. Подсвест је чудо, ауто сугестија је чудо. Они увек највише говоре о себи. О себи највише говори и Марија Захарова. И примитивизам и простаклук који је показала говори о њој, а богами и о онима који су је ту поставили. Нека се они баве тиме, ја да јој одговарам нећу - рекао је Вучић.

Председник Србије је додао да има нешто важније око тог седења...

- Жао ми је јер сам и тамо веома успешно штитио наше односе са Руском Федерацијом... Али шта ћете? Не умеју сви људи да цене то што је Србија једина земља која није увела санкције Русији. Цени, претпостављам, највише државно руководство. Не цене ни то што је Србија војно неутрална земља, без икакве жеље да приступи НАТО, што је Србија једина земља која заједно са Русијом изводи вежбе и што директно ради на изградњи гасне инфраструктуре, да не говорим о другим стварима. Али, шта да радите? Ја да објашњавам нечији примитивизам и простаклук нисам у стању - рекао је Вучић и додао:

- Али ово није прича о седењу него о кибицовању и добацивању и покушају тих који не раде ништа да победе оне који се боре. А столице говоре о онима који о столицама говоре, јер то су им једини снови у животу, како ће у што удобнију фотељу да се убаце, да имају ротације, шофера и ништа више.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Branislav

06.09.2020. 21:51

Očito je da mnogima smeta nezavisna, mudra i hrabra politika koju predsednik Vučić vodi, vodeći pri tome prevashodno računa o interesima države Srbije koju predstavlja!!! U nedostatku razumnih argumenata kojima bi srušili tu i takvu politiku napadaju njega lično želeći ga izvrći ruglu nebili umanjili značaj uspeha koji je postigao zajedno sa svojim saradnicima! Jadno i bedno da bedniji ne može biti!!!