САСТАНАК ВУЛИНА И ШОЈГУА У МОСКВИ: Наша сарадња је на највишем историјском нивоу и никада није била садржајнија

Novosti online

05. 09. 2020. у 19:49

МИНИСТАР одбране Александар Вулин састао се данас на полигону Алабино код Москве са министром одбране Руске Федерације генералом армије Сергејом Кужугетовичем Шојгуом, на чији позив борави у посети Руској Федерацији.

САСТАНАК ВУЛИНА И ШОЈГУА У МОСКВИ: Наша сарадња је на највишем историјском нивоу и никада није била садржајнија

Фото: Министарство одбране

Министри Вулин и Шојгу разговарали су о сарадњи у области одбране и њеном даљем унапређењу, која снажан узлазни тренд бележи од 2012. године и развија се у складу са Декларацијом о стратешком партнерству коју су председници и врховни команданти Александар Вучић и Владимир Путин потписали 2013. године.

Министри Вулин и Шојгу сагласили су се да је сарадња у области одбране на највишем историјском нивоу и да никада није била садржајнија.

- Данас сам имао част да министру Шојгуу пренесем личне поздраве врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и да га обавестим о резултатима разговора који су вођени у Вашингтону. Још једном смо потврдили да је предсеник Вучић на најбољи начин заступао државу Србију и водио рачуна да се ни на који начин не покрене питање косовске независности – изјавио је министар Вулин после састанка.

- Министар Шојгу је искрени пријатељ Републике Србије. На сваком кораку он то показује и одредбе Војнотехничког споразума који су потписали врховни команданти Оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије – председник Путин и председник Вучић, спроводе се баш онако како је предвиђено, на време и у складу са раније постигнутим договорима - рекао је министар Вулин.

Он је нагласио да „пријатељство између наших народа и наших земаља ништа не може да поремети“.

Фото: Министарство одбране

- Ја сам поновио да је Србија чврсто на путу војне неутралности, да водимо рачуна да наша политика буде увек мирољубива, да водимо рачуна о интересима Србије, Срба, истиче министар Вулин.

- Политика војне неутралности омогућава нам да сарађујемо са Руском Федерацијом, да учествујемо у бројним војним активностима, да покрећемо бројна војна питања и да модернизујемо и јачамо своју војску. Захвалан сам министру Шојгуу на личном доприносу развоју наших односа и радујем се наставку војнотехничке сарадње – рекао је министар Вулин и додао да је министру Шојгуу предложио да Србија наредне године буде домаћин једне од дисциплина Међународних војних игара.

Фото: Министарство одбране

Министар Вулин је изразио задовољство због овог десетог сусрета са министром Шојгуом од почетка свог мандата, а сусрет је оценио као нови подстрек и конкретан допринос развијању и јачању сарадње, нарочито у области одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)