ВУЧИЋ O СПОРАЗУМУ: Допринеће релаксацији односа у региону

Танјуг

04. 09. 2020. у 22:32

ВУЧИЋ O СПОРАЗУМУ: Допринеће релаксацији односа у региону

Фото: Пинк Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечерас за Радио Сарајево да је споразум који је данас потписан у Вашингтону обавеза свих и да ће помоћи релаксацији односа у региону.

"Разговарали смо о многим темама и председник Трамп је исказао жељу да дође у Србију. Направили смо добар споразум за Србију, постигнут је огроман корак напред. За нас је веома важно да кроз овај споразум директно уређујемо односе са највећом силом света и да се бавимо економијом пре свега. Направили смо билатерални споразум са САД, трећа страна није призната, што је за нас веома важно", изјавио је Вучић за Радио Сарајево.

Он је истакао да је уверен да ће споразум помоћи релакасицији односа у региону.

"То је оно за шта се Србија све време залагала. И иницијатива ''мини Шенген'' је направљена управо због тога. Мир и стабилност су најважнији за регион", додао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)

Milan Vrbas

05.09.2020. 09:48

Ubeđen sam da je ovaj događaj prekretnica u pogledu koji administracija Donalda Trampa ima na našu državu. Pokazali smo fleksibilnost, sklonost ka miru i kompromisu, ali, što je itekako važno, i rodoljublje i osećaj za nacionalne interese.