ВЕЛИКИ ПРИТИСЦИ НА ВУЧИЋА И НА ДРЖАВУ: Дачић о преговорима у Вашингтону - Никоме не саветујем да иде путем ултиматума

Новости онлине

03. 09. 2020. у 08:42

МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић каже за РТС да ће у Вашингтону притисци бити велики и на државу и на председника Вучића, али да ултиматум није пут за решавање проблема.

ВЕЛИКИ ПРИТИСЦИ НА ВУЧИЋА И НА ДРЖАВУ: Дачић о преговорима у Вашингтону - Никоме не саветујем да иде путем ултиматума

Зоран Јовановић

Ивица Дачић је говорио је у Дневнику РТС-а о могућим исходима разговора делегација Београда и Приштине у Вашингтону, као и о одговору на оптужбе црногорског председника Мила Ђукановића да се Србија умешала у унутрашњу политику у Црној Гори.

Дачић је рекао да исход зависи од тога шта ко очекује од састанка.

- Увек се говорило само о обликовању неког економског оквира, све оно што би могао да спада у нормализацију односа али што се тиче свакодневног живота људи, инфраструктуре, путне железничке, успостављање слободе кретања, робе, капитала - навео је министар.

Са друге стране, како је додао, ако неко очекује да то буде спектакуларан састанак, у смислу да се појави неки политички оквир и да се прича о статусу, ту је већ ствар потпуно неприпремљена.

- Ако неко мисли да ће кроз неку скривену агенду да изврши притисак на Србију, убеђен сам да ће председник Вучић одговорити онако како је то у нашем националном и државном интересу - рекао је Дачић.

Дачић је објаснио да политички споразум није ни припремљен. "Сви би волели да реше то питање, али то питање може бити решена само компромисом", исткао је министар.

- Знам како то све функционише, притисци ће бити велики и на државу и на човека лично, са уценама, претњама за његову будућност, али знам како Вучић на то реагује, тако да никоме не саветујем да у случају Србије или Вучића крене путем ултиматума, то није пут за решавање проблема - поручио је Дачић.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Varto Marx

03.09.2020. 14:39

Druze Dacicu ne stvaraj previse paniku. Srpsku svijetinju oduzeli su silom i moraju da je vrste milom. Kakvi pritisci zbog licne svojime, cijeli svijet zna da su Alba, kao i Amer. mafija najveca na svijetu.

Sladjan

03.09.2020. 18:57

Tacno Sam ja rekao o trampu ista .... Samo drugo pakovanje!!!!!nema izdaje I povlacenja,sada je kao nesto vazno da se sa trampom vidi!!!!iza nas je pola sveta,inema predaje!da smo hteli priznanje uradili bi to pre 20godina!!!