ВУЛИН О ПРЕГОВОРИМА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Састанак у Вашингтону биће тежак

Танјуг

28. 08. 2020. у 09:22

МИНИСТАР одбране Александар Вулин каже да ће предстојећи састанак у Вашингтону бити тежак, као и сваки разговор Београда са приштинском страном у којима посредују велике силе.

ВУЛИН О ПРЕГОВОРИМА БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Састанак у Вашингтону биће тежак

Новости

Економске теме, најављене су као тема разговора, али се спекулише да ће се наметнути и нека друга питања. Вулин за ТВ Пинк каже да "велике силе увек имају своју агенду".

Напомиње да је био сведок разговора у Бриселу 2012. године када делегацију из Београда нису питали ништа јер су, како је рекао, претходници све завршили.

- Доносили су нам само папире да реализујемо договорено - успоставимо административну линију, личне карте, да се дипломе признају... Онда је Александар Вучић преузео историјску одговорност на себе и онда су почели да нас питају - рекао је Вулин.

Додаје да Вучића део опозиције осам година проглашава издајником, да је потписао, обећао, издао КиМ.

- Занимљиво је да се они радују томе. Никада нису рекли 'наша делегација', 'заступа нашу земљу'. Њима је само важно како да Вучићу ураде нешто лоше. За осам година могао је да призна шта год је хтео. Није му пало на памет да уради нешто што би нашкодило српском народу - навео је Вулин.

Председник је, истиче, увек говорио истину и настављао да се бори, а то није било лако.

За споменик Стефану Немањи који се подиже на Савском тргу каже да је споменик српској државности и да ова генерација зна одакле је почела.

- Суштински проблем је ово што ради Вучић, што окупља Србе без обзира где живе. Београд постаје оно што треба да буде- престоно место свих Срба - закључио је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)