СРБИЈА ПРЕДСЕДАВА ЕВРОПСКОМ КОНФЕРЕНЦИЈОМ О ИМУНИЗАЦИЈИ: Министар Лончар разговарао са генералним директором СЗО за Европу

Novosti online

26. 08. 2020. у 14:00

МИНИСТАР здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар разговарао је данас путем видео линка са генералним директором Светске здравствене организације за Европу др Хансом Клугеом о епидемиолошкој ситуацији у нашој земљи и у Европи, као и заједничким активностима у наредном периоду.

СРБИЈА ПРЕДСЕДАВА ЕВРОПСКОМ КОНФЕРЕНЦИЈОМ О ИМУНИЗАЦИЈИ: Министар Лончар разговарао са генералним директором СЗО за Европу

Фото: Министарство здравља

Министар здравља захвалио је др Клугеу на досадашњој сарадњи и подршци нашој земљи и истакао да корона вирус може бити побеђен само заједничким активностима и сарадњом свих држава Европе, јер вирус не познаје границе и погађа све грађане старог континента.

Др Клуге је на почетку састанка најпре још једном истакао захвалност председнику Вучићу и министру Лончару на подршци и спровођењу приоритета договорених на састанку фебруара ове године.

Директор СЗО је истакао је да је актуелна епидемиолошка ситуација у Србији најбоља потврда ефикасности примене епидемиолошких мера, те да је реакција Србије на други пик првог таласа била правовремена и адекватна и да превентивне мере које су уведене дају добре резултате. 

Др Клуге је упутио званичан позив министру здравља Републике Србије да буде председавајући на Конференцији посвећеној имунизацији којој ће присуствовати представници 53  земље чланице СЗО Европа. 

Министар здравља Србије и генерални директор СЗО за Европу договорили су и редовне састанке од 1. септембра, због почетка школске године као и предстојеће имунизације, а договорено је и учешће наше земље на Регионалном комитету СЗО за Европу које ће бити одржано 14.септембра.

Поред тога, на састанку је посебно наглашена опасност од уношења вируса из земаља региона, где је епидемиолошка ситуација значајно неповољнија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)