ВУЧИЋ У ДНЕВНИКУ: Верујем да имамо довољно снаге за разговоре у Вашингтону - донећемо најбољу одлуку за Србију

Новости онлајн

25. 08. 2020. у 19:36 >> 19:44

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је у Дневнику 2 РТС-а.

ВУЧИЋ У ДНЕВНИКУ: Верујем да имамо довољно снаге за разговоре у Вашингтону - донећемо најбољу одлуку за Србију

Фото: Принтсцреен/РТС

Председник је изјавио је вечерас да је немачком министру за привреду и енергетику Петеру Алтмајеру пренео да је циљ Србије да има укупно 100 хиљада људи запослених у немачким компанијама у кратком наредном периоду.

Вучић је рекао да је потписан споразум о административном партнерству и поручио да ће постојати представник немачке владе задужен за инвестиције и такозвани зелени договор у Представништву Србије.

- Ово је ваљда први споразум који сам на тај начин потписао, о нашем административном партнерству - рекао је Вучић.

Он је додао да је у међувремену много немачких инвеститора доведено и да су немачке компаније свуда по Србији.

- Они су највећи инвеститори и данас запошљавају нешто више од 63.000 људи. Наш циљ је, рекао сам то Петеру Алтмајеру, да имамо 100.000 људи запослених у немачким компанијама у кратком наредном периоду. Зато ће нам ово партнерство додатно помоћи - рекао је Вучић.

САСТАНАК У ВАШИНГТОНУ

Председник је рекао да су у току припреме за састанак са представницима Приштине у Вашингтону и да се не зна шта ће бити агенда.

Он је рекао да ће Београд бити спреман за све опције и да ће се одлуке доносити на мудар начин.

Навео да су у току припреме за састанак и да не претерује када каже да је Београд десет пута спремнији него Приштина, и да то могу да потврде медународни представници.

- Радимо сваки дан, припремамо се по цео дан - указао је председник и додао да се не зна шта ће тачно бити агенда, али да би требало да се прича о економији.

Ипак, како каже, могуће присуство Доналда Трампа говори да су могуће можда и још неке идеје.

- Могу да кажем људима у Србији да немам сумње да ће то за делегацију коју водим и све нас бити бесане, не лаке ноћи, али да знамо свој задатак и колика је светиња коју чувамо - истакао је и додао да је Србија најважнија без обзира не све изазове.

Поручио је људима да не брину и да он има искуства, да се састајао са највишим светским лидерима.

- И то ми даје за право да могу да кажем да ћемо одлуке доносити на мудар начин - рекао је Вучић уз напомену да се неће одбијати ништа тек да би се одбило, да се неће прихватати оно што је лоше и поразно за земљу.

- Чекамо да видимо шта су предлози - казао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (47)