СНС СВЕ ДАЉЕ ОД КОНЦЕНТРАЦИОНЕ ВЛАДЕ: На локалу иду са СПС

Е. В. Н.

22. 08. 2020. у 08:24

НАПРЕДЊАЦИ су, како сада ствари стоје, ближи опцији да у владајућој коалицији, осим СВМ, буде још једна партија - СПС или СПАС, и да се не иде на концентрациону владу - незванично сазнају "Новости".

СНС СВЕ ДАЉЕ ОД КОНЦЕНТРАЦИОНЕ ВЛАДЕ: На локалу иду са СПС

Фото. В. Н.

Ако је конституисање власти на локалу "весник", онда су Немањиној ближи социјалисти. Широм Војводине јуче су формиране локалне самоуправе у Бачком Петровцу, Сомбору, Суботици, Кикинди, Кањижи, Апатину... Напредњаци и социјалисти су опет у једном тиму. Потврђени су мандати одборника и у Новом Саду, где још није договорена владајућа коалиција, али су социјалисти подржали избор Јелене Маринковић Радомировић из СНС за председницу Скупштине.

Лидер СПС Ивица Дачић рекао је јуче да са председником СНС Александром Вучићем није разговарао о именима ко ће чинити нову владу:

- Што се тиче односа СПС и СНС, нека та питања оставе Вучићу и мени. Није постојало ниједно важно државно питање око којег наше две странке нису имале исти став. Наша коалиција се не заснива на бројкама и процентима већ на томе да ли делимо заједничке политичке циљеве. И то је јасно. Све друго су техничка питања.

Градоначелник Новог Сада и члан Председништва СНС Милош Вучевић рекао је да "још нису сложене све коцкице" када је реч о формирању владајуће већине, па зато није ни биран нови први човек града.

ЗАВОД: ИЗБОРИ У ШАПЦУ ПРЕ ШКОЛЕ

ИЗ Завода за јавно здравље у Шапцу јуче је саопштено да, услед стабилизације епидемиолошке ситуације, треба да се покрене процедура за укидање ванредне ситуације.

- Подсећамо да укидање ванредне ситуације не подразумева и укидање свих мера заштите. Очекује се понављање изборног процеса на делу бирачких места, што носи одређене епидемиолошке ризике, па смо мишљења да се те активности морају спровести пре почетка школске године - наводи се у саопштењу.

- Ближе сам ставу да у Новом Саду буде формирана широка коалиција, како би се створио шири фронт у борби против пандемије ковида 19, као и ради јачања економије града. Симболи нашег мандата у наредне четири године треба да буду нови мост на Дунаву и реконструкција "Спенса" - рекао је Вучевић и додао да ће напредњаци о коалицији разговарати са СПС, Војвођанским фронтом, односно ЛСВ, СВМ и другим мањинским странкама, а "можда и са СПАС".

Занимљив преокрет десио се јуче у Бачком Петровцу. Власт су формирали СНС и СПС, иако су социјалисти 6. јула потписали заједнички споразум о већини са Јединственом Србијом. За председника је изабран Јан Јованкович из СПС, а за његовог заменика Јан Шуљан из СНС. Градоначелник Сомбора постао је Антоније Ратковић из СНС, Кикинде напредњак Никола Лукач. Апатин ће први пут у његовој историји водити жена, Дубравка Кораћ из СНС. Градоначелник Суботице биће Стеван Бакић из СНС, заменик Имре Керн из СВМ, док ће градским парламентом руководити Балинт Пастор (СВМ), који је и републички посланик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)