ЖЕНЕ НА ЧЕЛУ ЧЕТИРИ БЕОГРАДСКЕ СО: Верификовани мандати и изабрани челници скупштина

Г. НОВАКОВИЋ

21. 08. 2020. у 09:13

ДВЕ даме председаваће у наредне четири године скупштинама општина Чукарица и Раковица.

ЖЕНЕ НА ЧЕЛУ ЧЕТИРИ БЕОГРАДСКЕ СО: Верификовани мандати и изабрани челници скупштина

Фото: М. Анђела

Ове одлуке изгласане су јуче на конститутивним седницама поменутих локалних самоуправа. Нови сазив добила је и Општина Сопот.

Градска општина Чукарица верификовала је мандате 42 одборника, који су присуствовали седници у великој сали Културног центра. Од тога, изборна листа "Александар Вучић - За нашу децу" имаће највише представника, чак 32. Петоро је са листе "Алаксандар Шапић - Победа за Чукарицу", а четворо је из коалиције СПС-ЈС. Скупштину чине и двоје одборника са листе "Метла 202" и "Суверенисти". Мандати су потврђени апсолутном већином. Функцију председавајуће у наредне четири године имаће Лидија Јовановић из редова Српске напредне странке.

- Хвала вам на поверењу, хајде да пређемо са речи на дела - рекла је Лидија и преузела вођење седнице.

Секретарка Гордана Поповић наставиће да обавља посао и у овом сазиву. Једна од тачака дневног реда било је и утврђивање истека мандата председнику Општине Чукарица Срђану Коларићу, његовом заменику и члановима већа.

У СОПОТУ 33 ОДБОРНИКА

У ОПШТИНИ Сопот потврђени су мандати 33 одборника. Њих 27 је са изборне листе "Александар Вучић - За нашу децу", троје је из коалиције СПС-ЈС. Два одборника седеће у скупштинским клупама са изборне листе "За краљевину Србију, за наш Сопот", док ће изборна листа "Др Војислав Шешељ - СРС" имати једног представника. За председника Скупштине изабран је Миладин Марјановић, док је за секретара постављена Јелена Живковић.

Како би биле испоштоване све епидемиолошке мере, и општина Раковица одабрала је свечани простор сале локалног Центра за културу и образовање за одржавање седнице. Потврђени су мандати свих 50 одборника са пет изборних листа. За председника Скупштине ГО Раковица изабрана је Наташа Николић, док је за секретара Скупштина постављен Марко Јањић.

Нови сазив чине 34 представника са изборне листе "Александар Вучић - За нашу децу", по шест одборника са листе "Александар Шапић - Победа за Раковицу" и листе "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија Драган Марковић Палма", док су по два одборника са листе "Храбро - Милица Ђурђевић Стаменковски - Српска странка Заветници" и са листе "Суверенисти".

Занимљиво је да су две изабране председнице Скупштина општина Чукарица и Раковица исто годиште - 1990. Даме ће председавати и још двема скупштинама. Поверење је изгласано ове недеље Душици Мемаровић (39) у Гроцкој, али и Гордани Димитријевић Бјеличић (60) у Младеновцу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)