ПОДРШКА УЗ ПОШТОВАЊЕ ЗАГРЕБА: Борис Милошевић о очекивањима од Београда

Novosti online

петак, 14. 08. 2020. у 21:35

ПОДРШКА УЗ ПОШТОВАЊЕ ЗАГРЕБА: Борис Милошевић о очекивањима од Београда

Борис Милошевић / Фото Танјуг

ПОТПРЕДСЕДНИК хрватске владе из Самосталне демократске српске странке (СДСС) Борис Милошевић каже да очекује подршку Србије, али да она треба да буде у складу са прописима Хрватске и међународним правом.

- На Србију гледам као на земљу која је суседна и која је матична држава Срба, а која с Хрватском има заједничку прошлост, која није само бременита, како се данас често искључиво посматра. О привредним, културним, спортским, родбинским и другим везама да не говорим. Од Србије очекујем подршку у остваривању наших права и развијању пројеката који су од интереса за заједницу и иду према очувању идентитета.

Милошевић истиче да је његова странка увек водила самосталну политику, водећи се, пре свега, интересима српске заједнице у Хрватској. Он је поновио да није погрешио што је ишао на прославу "Олује" у Книну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

sumadinac

15.08.2020. 00:12

Pa nije samo Srbija matica srpskom narodu, gde su Damacija, Vojna krajina, Slavonija, Baranja, BiH i ostale balkanske stare srpske zemlje. Milosevic bi morao znati da je veci deo danasnje Hrvatske domovina srpskog naroda. To sto su Srbi asimilirani ne menja istorijske cinjenice. Italijaski istoricar je izracunao da je u granicama Austro-ugarske zivelo preko 5 miliona Srba i da su zemlje naselje Srbima u Austro-ugarskoj bile krunske zemlje sa vise od 90% pravoslavnog naroda pa je postavio pitanje; ,,Gde je nestalo vise od 5 miliona Srba u poslednjih 120 godina?,,.

Seljak

15.08.2020. 04:47

@sumadinac - Матица, реч изведена од свете речи МАЈКА. Пошто је мајка само једна, једна је и матица.Српском народу је то Србија.