ТАДИЋ НЕЋЕ У НЕЈАСНЕ ПРОЈЕКТЕ: Критике на рачун новог савеза стижу и из редова опозиције

В. Н.

среда, 12. 08. 2020. у 09:47

ТАДИЋ НЕЋЕ У НЕЈАСНЕ ПРОЈЕКТЕ: Критике на рачун новог савеза стижу и из редова опозиције

Тадић и Лутовац / Фото Танјуг

ТРАНСФОРМАЦИЈА СзС у Удружену опозицију Србије изавала је критике и у делу опозиције, укључујући и Демократску странку која је члан новог-старог савеза.

Удружену опозицију Србије формирале су странке које су биле окупљене у Савезу за Србију, изузев Двери, и неколико мањих покрета, синдиката и удружења са којима је СзС већ сарађивао. О том пројекту пре два дана говорио је лидер ССП Драган Ђилас.

Председник СДС и некадашњи лидер ДС Борис Тадић је рекао да за њега "остаје потпуно нејасно, као и за све грађане Србије, о чему се ради":

- То је један транзициони процес који има за циљ да прикрије да се распао СзС. Немам намеру да као председник СДС, са својим искуством улазим у потпуно нејасне политичке пројекте.

Бивши посланик из редова ДС, Балша Божовић, казао је да челници Савеза за Србију променом имена коалиције желе "да избегну одговорност за пропале две године у борби против Вучића".

- Политичари који не познају етику одговорности углавном мисле да су незаменљиви. Не представљају грађане него себе и своје интересе.

Коментаришући стварање УОС, председник Александар Вучић рекао је да "свако има право да формира странку, да купује странке, да се удружује":

- Прочитао сам изјаву једног од лидера из тог савеза како би требало да се смени аутократски режим у Србији. Па да га питам, да ли су то они који нису у стању да закажу главни одбор па се потуку или они који су куповали политичке странке, јер нису могли да скупе 10.000 потписа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)